Dok se Fener nećka, delegacija slavnog kluba večeras stiže na San Siro zbog Radeta Krunića!

Na meti je Francuza

Dok se Fener nećka, delegacija slavnog kluba večeras stiže na San Siro zbog Radeta Krunića!

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Rade Krunić (29) ovog je ljeta tražena roba, iako se Milan trudi svim silama da ga zadrži.

Već sedmicama turski Fenerbahče radi na dovođenju Krunića, ali ponude koje dolaze na San Siro ne zadovoljavaju čelnike Milana. Turci su posljednji put nudili sedam miliona eura, ali Milan neće da razmatra ponude ispod 10 miliona.

Krunić, koji je starter i važan u timu Stefana Piolija, očekuje se i večeras od prve minute u utakmici Milana i Torina na San Siru, a prema pisanju italijanskog novinara Gianluca Di Marzija, predstavnici Lyona doći će da gledaju bh. veznjaka.

Krunić se sada iznenada našao i na listi želja Lyona, čiji predstavnici će večeras uživo pratiti nastup Krunića, a zatim, ako budu zadovoljni, ući u pregovore s Milanom.

Istovremeno svoju borbu za potpis 29-godišnjaka nastavlja i Fenerbahče, iako je Milan za sada uporan da ne prodaje svog bitnog igrača.

Oglasi

U Milanu su spremni prodati Krunića samo ukoliko pronađu adekvatnu zamjenu. U slučaju da dođe do rastanka sa Bosancem, krenut će po Nicolasa Domingueza iz Bologne.

Ali, ako pitate trenera Stefana Piolija, Krunića treba zadržati. Neizostavan je u ekipi, a već je uveliko počela sezona i bilo bi suludo sada praviti značajne promjene u srcu veznog reda.

Milan je već izgubio Sandra Tonalija koji je prodan Newcastleu, dok zbog povrede nema Ismaela Bennacera.

Milan je doveo čak devet novih igrača. Stigli su Samuel Chukwueze, Christian Pulišić, Yunnus Musah, Tijjani Reijnders, Noah Okafor, Marco Pellegrino, Luka Romero, Marco Sportiello...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Krunića, Fočak je osvojio Scudetto s Milan u koji je došao iz Empolija. U prvom meču protiv Bologne u 2:0 pobjedi Rossonera odigrao je 76 minuta.

Za Milan je odigrao 126 utakmica i dao tri gola uz šest asistencija. Prije je još igrao za Sutjesku Foču, Borac Čačak, Donji Srem i Empoli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi