Avion već stigao u London: Lukaku ima novi klub, ostaje u Evropi, ali će igrati u "drugoj klasi"

Belgijanac odlazi iz Chelseaja

Avion već stigao u London: Lukaku ima novi klub, ostaje u Evropi, ali će igrati u "drugoj klasi"

Admin Čaušević

Ni Inter, ni Juventus, ali stiže u Seriju A. Romelu Lukaku je konačno pronašao novi klub nakon što je postao višak u Chelseaju. 

Lukaku je već sedmicama u centru pažnje. Prvo se govorilo o ostanku u Interu, ali se u međuvremenu otkrilo da je pregovarao sa Juventusom.

Nerazzurri su nakon toga stopirali sve pregovore, dok Juventus zbog pritiska navijača, ali i nemogućnosti da pronađe dogovor sa Chelseajem odustao od pregovora.

Proteklih dana se pojavilo iznenađujuće rješenje koje je rezultiralo i vrlo izvjesnim tranferom, pogotovo nakon što su predsjednik i sportski direktor stigli u London.

Nova stanica u karijeri za Lukakua će biti Roma, klub koji sigurno nije elita evropskog fudbala, ali zaslužuje maksimalni respekt i poštovanje.

Oglasi

Direktor Rome Tiago Pinto i predsjednik Ryan Fredkin su već u Londonu gdje će finalizirati pregovore vezane za posudbu.

Dolazak robusnog napadača na Olimpico će Vučicu koštati oko 10 miliona eura, s tim da će rimski klub pokrivati i dobar dio plate reprezentativca Belgije.

Inače, u najavi utakmice protiv Verone Jose Mourinho je najavio dovođenje još jednog napadača kao što mu je klub i obećao.

"Rečeno mi je da klub naporno radi na dovođenju još jednog napadača koji ima različite karakteristike od ostalih", kazao je iskusni stručnjak i tako najavio dolazak Lukakua.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u međuvremenu uspjela dovesti i Sardara Azmouna što znači da će Mourinho imati dodatnu opciju u fazi napada.

Inače, Lukaku koji je prije dvije godine bio među najboljim napadačima svijeta je u međuvremenu doživio sunovrat, a izlaz iz krize će tražiti na Olmipicu gdje ga osim mečeva Serije A i Kupa Italije, čekjau i nastupi u Europa ligi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Jos koja godina i Mirva ga dovodi kod nas ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi