Mnogima će uši zaparati ova izjava, ali Mourinho je opet bio bez dlake na jeziku, spomenuo i Dybalu

Svjestan je snage i (ne)moći svog tima

Mnogima će uši zaparati ova izjava, ali Mourinho je opet bio bez dlake na jeziku, spomenuo i Dybalu

Eldar Ganibegović

Jose Mourinho, trener Rome, na press konferenciji pred utakmicu s Veronom u 2. kolu Serije A govorio je o stanju u Romi. Kao i uvijek bio je vrlo iskren. Mnogim navijačima Rome se neće svidjeti što je rekao, no svjesni su da je sve to istina.

Godine 2021. Jose Mourinho je preuzeo Romu i bio je to pravi potez za kultni klub iz glavnog grada Italije.

Harizmatični portugalski stručnjak donio je Romi evropski trofej godinu dana kasnije, a osvojeno je prvo izdanje Konferencijske lige.

Igrala je Roma s njim na klupi sezonu nakon toga i finale Evropske lige gdje je na penale poražena od Seville, te će ponovo igrati to takmičenje koje je izborila kroz Seriju A.

Samim tim što nije među najbolja četiri tima u Italiji dovoljno govori o Rominoj snazi, a svjestan je toga i Jose Mourinho što je potvrdio u posljednjem razgovoru s italijanskim novinarima, odnosno na press konferenciji pred duel s Veronom u Seriji A. 

Govorio je o (ne)moći svog tima, a naročito na tržištu. Svjestan je da ne mogu da dovedu igrača kojeg požele, a kao najbolji primjer izdvojio je Paula Dybalu.

Oglasi

"Prošle godine smo uzeli Dybalu jer su mnogi sumnjali u njegovo fizičko stanje. Ako odemo u klub da kupimo igrača koji je imao odličnu sezonu, ne možemo. Moramo se prilagoditi rizicima koje imamo. Ljudi ovo moraju da shvate", rekao je Mourinho.

Nedavno je u klub na posudbu iz PSG-a stigao Renato Sanches, ali on zbog lošeg fizičkog stanja neće moći igrati protiv Verone, o čemu je The Special One rekao:

"Je li iznenađenje sto Renato (Sanches, op. a) ne može da igra? Ne,samo pogledaj njegovu historiju. Ali da Renato nije imao toliko povreda bio bi redovan u PSG-u i ne bi došao u Romu. Postali smo stručnjaci koji rade sa igračima sa potencijalom, da im damo stabilnost da se vrate na nivo koji su imali. To je naša realnost, morate biti mirni i sa malim očekivanjima. Možda će biti iznenađenje da me vidite da sam miran."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Sanchesa, u Romu je stigao i Paredes ovog ljeta, također iz PSG-a, a stigli su još u besplatnim transferima Ndicka iz Eintrachta, Aouar iz Lyona i Kristensen iz Leedsa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi