Nova dva gola Engleza i nova asistencija Demirovića

Demirović poveo Augbusrg na Allianz Areni, ali meč je odlučio nevjerovatni Harry Kane!

Eldar Ganibegović

Utakmicom Bayern - Augsburg okončano je 2. kolo Bundeslige. Ermedin Demirović je kao kapiten poveo goste na gostovanju kod prvaka, ali je prvo ime utakmice bio Harry Kane. Rezulta je bio 3:0 za bavarski tim.

Prvi je veliku šansu imao Augsburg i to upravo preko Ermedina Demirovića koji je u 27. minuti promašio cijeli gol iz kaznenog prostora.

Samo minut kasnije mogla je stići kazna kada je Goretzka šutirao, no na visini zadatka je bio Dahmen i odbio loptu u korner.

Kazna je zato stigla četiri minute kasnije. Autogol za vodstvo Bayerna postigao je Felix Uduokhai.

Šest minuta kasnije Dorsch je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, dosuđen je penal, a siguran realizator bio je Harry Kane, te se s 2:0 otišlo na odmor.

Naredno veće uzbuđenje u 64. minuti kada je Dahmen zaustavio šut Gnabryja, da bi četiri minute kasnije Sane pogodio okvir gola.

Ipak, u 69. minuti sve dileme su bile riješene. Davies je asistirao za Kanea koji je sjajno zabio za 3:0.

Počasni pogodak za Augsburg postigao je rezervista Beljo u 86. minuti, a asistent je bio kapiten gostiju i bh. reprezentativac Ermedin Demirović, što mu je druga asistencija u dvije utakmice ove sezone. 

Nakon kompletiranog prvog kola Bayern je drugi na tabeli sa šest bodova, koliko imaju i prvi Union Berlin, te Bayer Leverkusen, Wolfsburg i Freiburg. Augsburg je 11. sa samo jednim bodom.

Naredno kolo za Bayern donosi gostovanje kod Borussije Monchengladbach, dok će Demirović i Augsburg šansu za prvu pobjedu tražiti na domaćem terenu protiv Bochuma.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

Bayern - Augsburg 3:1 (Uduokhai 32' (AG), Kane 40' (P), 69'; Beljo 86') 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.