Navijačima Borussije srce već preskače, drugi tim opasno prijeti Bayernu, Hrvat umalo tragičar dana!

Odigrano pet mečeva u Bundesligi

Navijačima Borussije srce već preskače, drugi tim opasno prijeti Bayernu, Hrvat umalo tragičar dana!

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica drugog kola njemačke Bundeslige i postignuto je nekoliko zanimljivih rezultata. Borussia iz Dortmunda se vratila starim navikama, dok je Union Berlin nastavio biti furiozan, iako je danas gotovo cijeli meč igrao s igračem manje i trenutno je ovaj tim veća prijetnja Bayernu, nego Borussia. 

Najzvučniji tim koji je igrao u ovom terminu je Borussia Dortmund i ovaj tim nikako ne može bez drame. Protivnik je u gostima bio Bochum, a rezultat 1:1.

Domaći tim stigao je do prednosti u 13. minuti preko Stogera, da bi Malen dao nadu u tri boda gostima u 56. minuti, no od toga nije bilo ništa i tako je Borussia napravila prvi veliki kiks već u drugom kolu.

Za razliku od njih, postoji tim koji ozbiljnije prijeti Bayernu, a to je Union Berlin. Nakon 4:1 pobjede protiv Mainza u prvom kolu, identičnim rezultatom tim iz glavnog grada Njemačke danas je savladao na gostovanju Darmstadt, iako je 70 minuta imao igrača manje.

Union do vodstva dolazi u 4. minuti preko Gosensa, da bi Aaronson u 5. i 21. minuti dobio dva žuta kartona i otišao pod tuš, ako se uopšte i oznojio do tada.

Igrača više domaći tim je iskoristio samo tri minute kasnije kada za izjednačenje pogađa Mehlem, no preko Gosensa i Behrensa Union ide na 1:3 već do odlaska na odmoru. U drugom dijelu je Doekhi samo postavio konačan rezultat od 1:4.

Oglasi

Domaćin je bio i drugi novajlija u ligi, Heidenheim, te ispustio prvo trijumf, a onda i bod protiv Hoffenheima, bilo je 2:3. Beste je promašio penal u 16. minuti, ali se iskupio deset minuta kasnije i pogodio za vodstvo svog tima.

Pieringer je u 58. minuti pogodio za 2:0, nadu gostima je vratio Beier u 77. minuti, a samo tri minute kasnije za 2:2 pogađa Kaderabek. Dosuđen je penal za goste u 88. minuti, odgovornost je preuzeo Kramarić, zatresao mrežu, ali je gol poništen jer je zastao prije samog šuta. Na njegovu sreću, dobio je šansu ponovo da šutira i pogodio je za trijumf svog tima. 

Na RheinEnergieStadionu u Kolnu domaći tim je dočekao Wolfsburg, vodio 1:0, ali na kraju izgubio 1:2.

Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, da bi Waldschmidt doveo domaće u vodstvo u 55. minuti. Nakon toga se ukazao Wind i s dva gola donio tri boda gostima.

Posljednju od pet utakmica od 15:30 odigrali su Freiburg i Werder, a na tom meču nije bilo golova. Nije, sve do šeste minute sudijske nadoknade, kada za pobjedu Freiburga od 1:0 pogađa Maximilian Philipp. 

Dan od 18:30 završavaju Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen, a kolo će biti zatvoreno sutra utakmicama Mainz - Eintracht (15:30) i Bayern - Augsburg (17:30).

Podsjetimo, sinoć je RB Leipzig s 5:1 razbio Stuttgart na otvaranju kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

Bochum - Borussia Dortmund 1:1;
Darmstadt - Union Berlin 1:4;
Heidenheim - Hoffenheim 2:3;
Koln - Wolfsburg 1:2;
Freiburg - Werder 1:0;
Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen (18:30).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi