Ne dolazi na treninge već danima, psihički je totalno "potonuo", a Tuchel želi samo jedno

Sami sebi zakomplikovali život

Ne dolazi na treninge već danima, psihički je totalno "potonuo", a Tuchel želi samo jedno

Endin Čaušević

Thomas Tuchel susreo se s velikim problemima u svlačionici Bayerna jer je prethodnih dana ostao bez važnog prvotimca koji svim silama želi da napusti klub i odbija da trenira. Čelnici prvaka Njemačke ne žele da ga prodaju, a to je stvorilo još veće komplikacije za Tuchela i njegove saradnike.

U pitanju je francuski reprezentativac Benjamin Pavard koji je još na kraju prošle sezone izrazio želju za odlaskom jer smatra da mu je potreban novi izazov u karijeri.

Pavard se povezivao s Barcelonom i Manchester Unitedom, ali konkrentnih ponuda nije bilo. I kada se očekivalo da će ostati na Allianz Areni pojavio se Inter koji je s Pavardom veoma brzo dogovorio uslove ugovora, no problem stvaraju čelnici Bayerna.

Bavarci ne žele pustiti Pavarda jer smatraju da je važan dio ekipe i da nemaju dovoljno vremena da pronađu za njega adekvatnu zamjenu.

To je samo stvorilo dodatne probleme Tuchelu jer je Pavard jasno pokazao koliko je nezadovoljan što ga klub ne pušta da ide u Inter. On već neko vrijeme odbija da trenira s ekipom, a iz kluba to pokušavaju sakriti informacijama o navodnim problemima s povredom.

Oglasi

Međutim, ugledni Bild objavio je danas da je priča o povredi izmišljena i da Pavard odbija da trenira. On se već danima nije pojavio na treningu njemačkog kluba u nadi da će to natjerati čelnike kluba da ga puste u Inter.

Bild piše da je Pavarda dosta pogodila odluka Bayerna da odbiju Interovu ponudu i zbog toga uopšte ne želi da trenira i nada se da će se do kraja prelaznog roka stvari promijeniti.

Pavard je uzdrman emotivno jer je navodno imao obećanje Bayerna da mu neće stvarati problem oko odlaska iz kluba ukoliko dođe ponuda koja že njemu biti interesantna, ali je shvatio da baš nisu govorili istinu.

Sve to stvorilo je Tuchelu najveće probleme i poremetilo atmosferu u svlačionici, a trener Bayerna svjestan je da ostanak Pavarda može samo pogoršati stvari i da je najbolje da ga klub proda Interu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja prelaznog roka ostalo je još pet dana i Pavard je poručio da neće trenirati ni u narednom periodu.

Također, potvrđeno je da francuski reprezentativac nije uopšte u konkurenciji za današnju utakmicu protiv Augsburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Cudo neko pa nisi objavio kako je neka dkevojka od nekog sportiste objavila golisave fotografije i 'zapalila' drustvene mreze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije