Kapiten Demirović na sjajan način u ludoj utakmici počeo sezonu, drugog Bosanca ni na mapi!

Odigrano pet mečeva u Bundesligi

Kapiten Demirović na sjajan način u ludoj utakmici počeo sezonu, drugog Bosanca ni na mapi!

Eldar Ganibegović

Sinoć je Bayern s 0:4 slavio protiv Werdera u Bremenu i tom utakmicom je otvorena nova sezona Bundeslige, a danas je u terminu od 15:30 odigrano još pet utakmica prvog kola elitnog ranga njemačkog fudbala.

Bilo je dosta golova na svim susretima, a najluđu utakmicu dana odigrali su Augsburg i Borussia Mönchengladbach. Krajnji rezultat glasio je 4:4.

Gosti su preko Itakure poveli u 13. minuti, da bi Cvancara 14 minuta kasnije uduplao vodstvo. Igrala se 29. minuta kada se Augbusrg vraća u meč kada je na 1:2 smanjio Rexhbecaj.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, ni blizu. Gosti u 37. minuti preko Ngoumoua ponovo idu na dva gola prednosti, a onda kapiten Augsburga i bh. napadač Ermedin Demirović, u 41. minuti asistira za Bauera koji smanjuje na 2:3. U sedmoj minuti sudijske nadoknade Augsburg je stigao do izjednačenja. Gol s 11 metara postigao je Michel.

Drugo poluvrijeme donijelo je još uzbuđenja, a domaća ekipa bez tri boda ostala je u osmoj minuti sudijske nadoknade. Igrala se 76. minuta kada na asistenciju rezerviste Tietza Vargas pogađa za vodstvo Augsburga, da bi u osmoj minuti nadoknade Cvancara s 11 metara donio bod gostima. 

Fanove u Bosni i Hercegovini svakako raduje izdanje Ermedina Demirovića koji je od ove sezone novi kapiten Augsburga i već u prvom meču je upisao kontribuciju za pogodak. Igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Jensen.

Oglasi

Još jednu utakmicu s dosta pogodaka odigrali su Bayer Leverkusen i RB Leipzig, a Apotekari su slavili rezultatom 3:2.

Frimpong i Tah su pogađali u 24. i 35. minuti za 2:0, da bi nadu gostima vratio Dani Olmo golom šest minuta prije odlaska na odmor.

Wirtz je u 64. minuti ponovo vratio Bayeru dva gola prednosti, na 3:2 smanjuje Openda u 71. minuti, ali više od toga novi osvajač njemačkog Superkupa nije mogao i upisao je poraz na startu nove sezone Bundeslige.

Freiburg je kao gost slavio kod Hoffenheima s 1:2. Szalai je prvo postigao autogol u 39. minuti, da bi Sallai pogodio u trećoj minuti nadoknade i gosti na odmor odlaze s dva gola prednosti. U nastavku je domaća ekipa preko Kabaka samo uspjela ublažiti poraz.

Oglasi

Najmanje neizvjesnosti bilo je u Stuttgartu gdje je istoimeni domaći klub s 5:0 počistio Bochum. Na poluvremenu je bilo 2:0, pogađali su Guirassy i Zagadou, dok je u drugom dijelu dva pogotka postigao Silas, a doppel-pack je kompletirao i Guirassy. 

Wolfsburg je na svom terenu dočekao novajliju u ligi, ekipu Heidenheima, te slavio rezultatom 2:0. Oba pogotka postigao je Wind i to u 6. i 27. minuti. Melvin Aladin Ramusović, 22-godišnji bh. veznjak, nije bio ni u protokolu kod gostiju. 

Danas ćemo gledati još jedan meč u Bundesligi. Od 18:30 sastaju se Borussia Dortmund i Köln. Sutra se kolo zatvara utakmicama Union Berlin - Mainz (15:30) i Eintracht Frankfurt - Darmstadt (17:30).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:

Augsburg - Borussia Mönchengladbach 4:4;
Bayer Leverkusen - RB Leipzig 3:2;
Hoffenheim - Freiburg 1:2;
Stuttgart - Bochum 5:0;
Wolfsburg - Heidenheim 2:0;
Borussia Dortmund - Köln (18:30).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Ima i Dženan Pejčinović u Wolfsburgu.
0 0
snupi
Zar se mora napisati kontribuciju za pogodak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi