Igrač Bayerna počeo sa štrajkom!

Želi da ga puste da ide

Igrač Bayerna počeo sa štrajkom!

Edmir Škorić

Sa željom da iznudi svoj transfer ovog ljeta, nogometaš Bayerna počeo je sa štrajkom i odbija da trenira sa ekipom.

Benjamin Pavard gubi strpljenje i odbija da trenira. Propustio je i današnji trening, pa novinari u Njemačkoj tvrde da je na taj način počeo sa štrajkom.

Francuzu je velika želja da ode iz Bayerna, dok klub nema namjeru daga pusti jer nema adekvatne zamjene. Nekadašnji defanzivac Stuttgarta bio je na pragu Intera, ali Bavarci su na kraju odbili da ga prodaju.

Pavard je propustio posljednja četiri treninga, vjerujući da će na kraju na ovaj način natjerati klub da ga proda, mada u Bayernu ne mare za njegovo nezadovoljstvo i na kraju bi ga mogli kazniti.

U njemačkom prvaku su spremni da ga prodaju tek nakon što pronađu zamjenu za njega, dok Pavard nema puno strpljenja i želi da se što prije nađe u Interu.

Oglasi

Bez obzira na želju trenera Bayerna Thomasa Tuchela da zadrži Pavarda dok njegov klub ne osigura adekvatnu zamjenu, igrač čini sve što može da ih natjera da ga puste da ode.

S obzirom da ni danas nije trenirao, male su šanse da se nađe u sastavu za utakmicu protiv Augsburga u nedjelju.

Francuski reprezentativac ima ugovor do ljeta 2024. godine, no teško da će ga do kraja ispoštovati.

"On je tražio da ide, ali zahtjev je stigao prekasno. Tako stvari stoje, a onda treba gledati i situaciju sa ugovorom", rekao je Tuchel te nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sve me pomalo iznenadilo, trebamo misliti na interes našeg kluba, to znači da mora doći prava ponuda, a isto tako moramo imati dovoljno vremena da nađemo zamjenu."

Ranije se pisalo da će desni bek preći u italijanski klub za 30 miliona eura, ipak posljednjih dana je došlo do preokreta i sada je transfer pod znakom pitanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti