Slavlje nije dugo trajalo

VAR poništio Dinamu gol protiv Rijeke, ali svi pričaju o reakciji Sergeja Jakirovića

Endin Čaušević

Dinamo i Rijeka igraju trenutno veliki derbi 6. kola SuperSport HNL-a, a već na startu meča vidjeli smo zanimljiv detalj i poništen gol Modrima, a reakcija Sergeja Jakirovića sigurno se neće svidjeti navijačima Rijeke.

Jasno je da je Jakirović glavna tema večeras jer je prije šest dana zabio nož u leđa Rijeci kada je odlučio neočekivano da napusti klub i preuzme mjesto trenera u zagrebačkom Dinamu.

Dinamo je furiozno krenuo u večerašnji meč i u prvih pet minuta imao je dvije dobre prilike, ali gola nije bilo.

No, u šestoj minuti domaći su poveli sa 1:0 kada je Ristovski poveo nakon što je odlično skočio poslije kornera i proslavio je gol, no VAR soba je nakon toga kontaktirala glavnog sudiju.

Sudija je pogledao VAR snimak i na kraju odlučio da poništi Dinamov gol jer je Mišić prije gola Ristovskog napravio očigledan prekršaj.

Kamere su nakon toga snimile i Jakirovića koji se pitao zašto je gol poništen i bio je vidno ljut, a takva reakcija se uopšte nije svidjela navijačima Rijeke koji ionako prate svaki korak i potez svog dojučerašnjeg trenera.

Također, iz Dinama su potvrdili da se Stojković povrijedio na zagrijavanju i da će u umjesto njega u prvom sastavu biti Marin.

Dinamo: Nevistić, Baturina, Bulat, Ljubičić, Mišić, Moharami, Perić, Petković, Ristovski, Marin, Špikić.

Rijeka: Labrović, Fruk, Galešić, Goda, Hodža, Ivanović, Janković, Mitrović, Pašalić, Selahi, Veiga.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je u dosadašnjem dijelu sezone upisala četiri utakmice i osvojila je devet bodova, te je trenutno trećeplasirana.

S druge strane, Dinamo je odigrao tri meča u prvenstvu u novoj sezoni i uspio je da osvoji tek četiri boda što je bio jedan od razloga zbog čega je Igor Bišćan u ponedjeljak dobio otkaz na klupi Modrih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.