Foto - Reutes / AFP)

Mason Greenwood u Super ligi

Letovi za Istanbul ne prestaju - U Turskoj spas karijere traži i momak kojem su drugi uništili život

Midhat Šljivak

Turski velikani Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš ovog ljeta su napravili brojne velike transfere, ali na tome se neće zaustaviti jer će u Istanbul ubrzo sletjeti još jedno poznato ime. Spas karijere u Bešiktašu će potražiti Englez Mason Greenwood.

Mason Greenwood otpisan je u Manchester Unitedu. Iako ga je sud oslobodio optužbi za fizički napad i pokušaj silovanja, Crveni đavoli ga nakon dugotrajne suspenzije nisu željeli vratiti u ekipu i ponudili su mu opciju da ode na posudbu.

To će 21-godišnjak i iskoristiti. Spreman je za novi početak i oživljavanje karijere i spreman je za let u Istanbul gdje će priključiti Bešiktašu.

Turski klub je spreman da ga dovede na šest mjeseci. U tom periodu će poslušati 'glas javnosti' te će potom odlučiti o daljim koracima kada je ugovor ovog fudbalera u pitanju.

Očekuje se da će mladi napadač ubrzo krenuti put Turske, a treba napomenuti da Greenwood s Unitedom ima ugovor do juna 2025. godine. Sedmično zarađuje 75.000 funti.

Mason Greenwood važio je za najveću nadu Manchester Uniteda. Igrao je ovaj 21-godišnjak fenomenalan fudbal, ali je potom došla optužnica za seksualni i fizički napad koji mu je na godinu i po zaustavio karijeru.

Greenwood je za prvi tim Crvenih đavola debitovao u martu 2019. godine protiv PSG-a. Imao je 17 godina i 156 dana i šansu mu je pružio Ole Gunnar Solskjaer.

Ubrzo je postao neizostavan član prvog tima. Do problema sa zakonom odigrao je ukupno 129 utakmica i ima učinak od 35 golova i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš je ovog ljeta doveo nekoliko poznatih imena. Iz Engleske su stigli Milot Rashica (Norwich), Arthur Masuaku (West Ham), Daniel Amertey (Leicester), te Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool).

Pored njih u klub su stigli i Bakhtiyor Zaynutdinov (CSKA), John Onana (Lens) i Ante Rebić (AC Milan), pa će ovaj klub s Fenerom i Galatom voditi veliku bitku za titulu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.