Bayern sprema šok za kraj, stiže igrač kojeg niko živ nije mogao zamisliti u dresu Bavaraca

Pregovori su već počeli

Bayern sprema šok za kraj, stiže igrač kojeg niko živ nije mogao zamisliti u dresu Bavaraca

Endin Čaušević

Bayern ovog ljeta nije bio previše aktuelan na tržištu kao prethodnih godina i čini se da su dovodili pojačanja na pozicijama na kojima je to najpotrebnije. No, klub iz Minhena ne može bez iznenađenja, a čini se da se za kraj prelaznog roka sprema potpis koji niko nije mogao ni da zamisli.

Bayern je dosta dobro otvorio novu sezonu u Bundesligi i pokazalo se da je Thomas Tuchel uspio da poprilično dobro "sklopi" novi tim, no čini se da nije baš najzadovoljniji igračkim kadrom i da želi da klub dovede barem još jedno pojačanje.

Njemački mediji već neko vrijeme špekulišu o tome da je Tuchel najviše nezadovoljan igračima koje ima u veznom redu, te smatra da Josuha Kimmich, Leon Goretzka i Konrad Laimer baš i nisu najbolji izbor koje ima na poziciji defanzivnog veznog.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/bayern-timska-fotografija-pivo/457063[/twitter]

Ugledni Bild je objavio jutros da je Tuchel tražio od čelnika kluba pojačanje u veznom redu jer mu je potreban igrač koji će dosta bolje djelovati u defanzivnom dijelu i da je to prema njegovom mišljenju "gorući problem" koji ima.

Čelnici Bayerna spremni su da Tuchelu ispune želju, ali spremni su da nemaju dovoljno vremena da dovedu neko zvučno pojačanje i kako stvari stoje donijet će odluku koju niko nije očekivao.

Oglasi

Bild piše da je Bayern pokazao interes za Scotta McTominayja što je iznenadilo navijače ovog kluba koji smatraju da Škot baš i ne bi bio pojačanje.

McTominay u Manchester Unitedu nema baš zadovoljavajuću minutažu, a kada je čuo da ga želi Bayern bez razmišljanja je poručio agentu da sve učini kako bi on na kraju završio u dresu minhenskog kluba.

Bayern i Manchester United imaju dosta dobru saradnju, a navodno već pregovaraju oko McTominayja koji bi na Allianz Arenu trebao da dođe na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora.

Također, u suprotnom pravcu na posudbu bi mogao otići Ryan Gravenberch koji je vidno nezadovoljan statusom u Bayernu i na sve načine pokušava da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gravenberch se povezivao i s Liverpoolom, ali čini se da je odlazak u Manchester United sada jedina opcija. Klubovi pregovaraju i Bild piše da bi sve trebalo biti riješeno u narednim danima prije završetka prelaznog roka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi