Omladinski reprezentativac BiH iz Slobode u Bešiktaš!

Otišao na probu

Omladinski reprezentativac BiH iz Slobode u Bešiktaš!

E. Ganibegović

Turska je, čini se, postala pravi raj za fudbalere iz Bosne i Hercegovine. Tako je u ovu evroazijsku zemlju sada otišao još jedan bh. fudbaler, Alija Jahić.

Prije nekoliko dana je iz Tuzla Cityja prešao u U-19 tim tuzlanske Slobode, a sada je Alija Jahić dobio poziv slavnog turskog Bešiktaša.

On će boraviti na probi u ovom klubu u periodu od 16. do 21. oktobra i ostaje da vidimo da li će zadovoljiti kriterije.

Opis nije dostupan.

Radi se o omladinskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, no kako ima pasoš Srbije, može igrati samo u prijateljskim utakmicama.

Do sada je nastupio na sedam mečeva za U-15 i U-16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a, kako je potvrđeno za SportSport.ba, bh. pasoš dobiti će kada napuni 18 godina i tada će moći igrati kvalifikacijske utakmice.

Punoljetan će postati u aprilu 2024. godine, a ostaje da vidimo da li će svoj osamnaesti rođendan možda dočekati kao član slavnog Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

   Alija Jahić u društvu menadžera Admira Husarića. 

Član ovog kluba od ranije je Amir Hadžiahmetović, u Istanbulu su i Edin Džeko, Haris Hajradinović i drugi, te će mu sigurno biti ugodno "u društvu svojih" kada ode na probu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi