Masonu Greenwoodu je dosta svega i spreman je otići daleko od svih
Mladi napadač nema namjeru da više ikad obuče dres Manchester United i spreman je otići daleko (Foto: EPA)

Ne želi više kročiti na Old Trafford

Masonu Greenwoodu je dosta svega i spreman je otići daleko od svih

Midhat Šljivak

Talentovani napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood (21) iza sebe ima godinu dana pakla. Bio je osuđen za pokušaj silovanja i fizički napad, proveo je određeno vrijeme u zatvoru, a jučer je sud odbacio sve optužbe protiv njega i mladi fudbaler je slobodan čovjek.

Mason Greenwood konačno je slobodan čovjek. Tužilaštvo je odustalo od optužbi, a svih 12 svjedoka odbilo je svjedočiti u slučaju protiv ovog fudbalera.

Manchester United još uvijek je distanciran od ovog fudbalera. Oni su najavili da će obaviti vlastitu istragu i da će nakon toga donijeti odluku šta će s Greenwoodom.

Međutim, izgleda da 21-godišnji napadač nije previše zainteresovan za povratak u dres Uniteda. Engleski mediji iz izvora bliskih fudbaleru tvrde da je on uvrijeđen jer klub nije stao iza njega u teškim trenucima.

"Bio je jasan da ne želi više obući dres Manchester Uniteda. Osjeća da klub nikad nije stao uz njega", rekao je izvor za The Sun.

Također, mladi napadač ima plan za budućnost. Spreman je pobjeći od svega i karijeru nastaviti u Kini.

Oglasi

"Rekao je da bi rado otišao u Kinu. Nije mu bitno ime kluba samo da je dobro plaćen i da redovno igra. Možda je njegov stav u proteklih nekoliko mjeseci malo omekšao, ali nije nimalo sretan", govori izvor blizak fudbaleru.

Greenwood je nakon svega što se desilo poslao samo kratku poruku za javnost. Istakao je kako se ne želi vraćati u prošlost i da je za njega priča završena.

"Osjećam olakšanje jer je sada sve gotovo. Želim se zahvaliti mojoj porodica i svima koji me vole, kao i prijateljima za njihovu podršku. Neću više komentarisati ništa vezano za ovo", rekao je Greenwood.

Mason Greenwood je prošao kompletnu omladinsku školu Manchester Uniteda, a član prvog tima Crvenih đavola postao je 2018. godine kod Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zvanični debi upisao je 6. marta u meču Lige prvaka protiv PSG-a. Tada je tim vodio Ole Gunnar Solskjaer koji je potom iz utakmice u utakmicu sve više davao šansu ovom mladom fudbaleru.

Ubrzo je Mason postao neizostavan član prvog tima. Igrao je zaista dobar fudbal i u 129 nastupa postigao je 35 pogodaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
A i koji ćeš qrac mladi silovatelju i kabadahijo na Old Traffordu. Tamo se igra nogomet, ne tuku se žene jer ne daju pichke.
0 14
Kugla
Za lazno svjedocenje se ide u zatvor zato su njezini svjedoci odustali od svjedocanja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi