Foto - Mladen Lacković / Reuters / AFP)

Mladi veznjak u Frosinoneu

Ibrahimović karijeru nastavlja u novom članu Serije A

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović odlučio je okončati karijeru na kraju prošle sezone, ali na terenima Serije A ipak ćemo gledati prezime Ibrahimović. Mlada nada Bayerna Arijon koji dijeli prezime s legendarnim napadačem postat će novi član ekipe Frosinonea.

Arijon Ibrahimović odlučio je napustiti Bayern i karijeru nastaviti u redovima italijanskog Frosinonea. 'Ari' nije u ozbiljnim planovima u prvom timu bavarskog kluba i smatra da je odlazak na posudbu najbolji za razvoj njegove karijere.

Među brojnim ponudama koje je dobio odlučio se na odlazak u Italiju. Seria A je za njega izazov i uvjeren je da će iskustvo igranja u društvu najboljih italijanskih klubova biti ozbiljan iskorak u karijeri.

Zbog toga je 17-godišnji veznjak odbio ponude iz 'Cvajte', a očekuje se da uskoro Bayern i Frosinone ozvačine posudbu talentovanog fudbalera koji porijeklo vodi s Kosova.

Ibrahimović se smatra velikim talentom. Već je imao šansu da debituje za prvi tim bavarskog velikana, a ugovorom za Bayern vezan je do ljeta 2025. godine.

Ipak, kako nema prave šanse da se dokaže kod Tuchela odlučio je da ide dalje i da sakuplja iskustvo koje bi mu u budućnosti moglo otvoriti brojna druga vrata.

Arijon Ibrahimović (17) velika je nada njemačkog fudbala. Rođen je u Nurnbergu, a član mladih selekcija Bayerna je od 2018. godine. Ranije je nastupao za mlade ekipe Nurnberga i Greuther Furtha.

O kakvom talentu se radi jasno je i po tome što je krajem prošle godine pored ugovora s Bayernom potpisao i za američki Nike, te za razliku od brojnih igrača njemačkog šampiona on nosi opremu ovog proizvođača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je i član omladinskih selekcija Njemačke. Ipak, na Kosovu se nadaju da će u budućnosti odabrati nastup za njihovu selekciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.