GNK Dinamo predstavio pojačanje iz Bayerna i izdvojio je ogromnu cifru za njega
Foto - Alan Szabo - GNK Dinamo Zagreb

Novo ime na Maksimiru

GNK Dinamo predstavio pojačanje iz Bayerna i izdvojio je ogromnu cifru za njega · Zvanično

Midhat Šljivak

Hrvatski šampion GNK Dinamo dobio je danas veliko pojačanje. Novi član Modrih je talentovani krilni fudbaler Bayerna Gabriel Vidović (19).

Gabriel Vidović karijeru nastavlja u redovima zagrebačkog Dinama. Hrvatski fudbaler dolazi iz redova minhenskog Bayerna i ovu sezonu će provesti na posudbi.

Dinamo će za njegovu posudbu platiti poprilično visoku cifru - čak pola miliona eura, a u ugovoru je i klauzula o potencijalnom otkupu koja iznosi četiri miliona eura.

Gabriel Vidović je proteklu sezonu proveo na posudbi u nizozemskom Vitesseu. Radi se od 19-godišnjem krilnom napadaču koji će pojačati ofanzivni dio igre hrvatskog prvaka.

Oglasi

Prethodno je prošao sve omladinske kategorije Bayerna, a treba napomenuti da je porijekom iz Bosne i Hercegovine jer mu je otac iz Žepča, a mama iz Kiseljaka.

Ipak, Vidović je odlučio predstavljati Hrvatsku. Odigrao je već ogroman broj utakmica za omladinske kategorije Vatrenih i trenutno je član mlade reprezentacije.

Prošle sezone Vidović je u dresu Vitessea odigrao 25 utakmica i postigao je četiri pogotka. Thomas Tuchel na njegove usluge u Bayernu nije ozbiljno računao i zbog toga je bavarski velikan pristao da ga pošalje na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mladi fudbaler je dres prvog tima Bayerna nosio četiri puta. Debitovao je u aprilu 2022. godine u duelu s Arminijom iz Bielefelda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Otac mu iz Žepča, vidim vi ga otpisali, neka hvala nama može poslužiti u reprezentaciji.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi