Ono što je Harry Kane uradio njemačkom sudiji pokazalo je cijelom svijetu kakav je čovjek

Strahovali su od njega, ali...

Ono što je Harry Kane uradio njemačkom sudiji pokazalo je cijelom svijetu kakav je čovjek

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Harry Kane nakon deset godina napustio je Tottenham i potpisao je za Bayern, te je već pokazao da će biti veliko pojačanje za njemačkog velikana. Ono što je posebno u centru pažnje njemačkih medija jeste izjava sudije Daniela Sieberta koji je dijelio pravdu na meču Bayerna i Augsburga, te je otkrio svima kakvo iskustvo ima s Kaneom.

Bayern je za vikend igrao na svom terenu protiv Augsburga i uspio je da upiše nova tri boda jer je slavio sa 3:1, a upravo je Haryy Kane bio taj koji je obilježio nedjeljnu utakmicu na Allianz Areni.

Kane je u pobjedni protiv Augsburga uspio da zabije dva gola i već je pokazao da će biti veliko pojačanje za Bayern u ovoj sezoni, te da minhenski klub nije bez razloga izdvojio za njega čak 100 miliona eura.

Međutim, ono što posebno oduševljava javnost u Njemačkoj jeste Kaneovo ponašanje, odnosno koliko je Englez skroman i posvećen svojoj porodici, a ne javnom životu.

On svoj život pokušava čuvati što više može od očiju javnosti, a iako je tek prije nekoliko sedmica stigao u Bayern jasno je da je javnost u Njemačkoj već oduševljena njegovim ponašanjem.

Oglasi

To se posebno odnosi na ponašanje na terenu, a kakav je Kane čovjek najbolje je pokazala Siebertova izjava. Njemački sudija je bio na centru na meču Bayerna i Augsburga, a nakon meča nije krio oduševljenje Kaneom.

"On je veoma prijatan čovjek koji čvrsto stoji na zemlji. Nije umišljena zvijezda koja nikoga ne doživljava, a vjerujte ima takvih u fudbalu koliko hoćete. Šalili smo se prije utakmice oko kiše koju nam je 'donio' iz Engleske. Siguran sam da Kane neće biti problem sudijama u Njemačkoj jer je itekako prijatan i nije nastrljiv", rekao je Siebert.

Siebert je poručio da je Kane vjerovatno najveća zvijezda u Bundesligi u ovom trenutku i da su se mnogi pribojavali da će biti umišljen i prgav na terenu prema sudijama, ali su se ugodno iznenadili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kane im je u samo dvije utakmice pokazao da im on neće predstavljati nikakav problem, te da je miran i staložen bez obzira da li sudijske odluke idu ili ne u prilog njemu i njegovoj ekipi.

Ovaj 30-godišnji napadač je na dvije utakmice u Bundesligi već uspio zabiti tri gola i dodati jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi