Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Modri moraju u Konferencijsku ligu

Noć potpune katastrofe za Dinamo: Hrvatski prvak deklasiran u Pragu!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo poražen je večeras u Pragu od Sparte s 4:1 i sezonu će nastaviti u Konferencijskoj ligi, dok češki velikan ide u grupnu fazu Evropske lige

Dinamo je u Prag donio dva gola prednosti iz prvog meča (3:1), no to timu Sergeja Jakirovića nije značilo previše jer su večeras potpuno razbijeni i neće igrati Evropsku ligu.

Već nakon dvije minute igre Sparta je povela. Lukaš Haraslin koristi lošu reakciju odbrane Dinama i postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Loše su Modri izgledali na terenu u prvom dijelu. Odbrana je djelovala poprilično izgubljeno, a u 24. minuti meča kažnjena je još jedna greška. Defanzivni dio odbrane zagrebačkog tima nije postojao, a to Sorensen koristi i zabija za 2:0.

Iako je šansi za promjenu rezultata bilo još na odmor se otišlo rezultatom 2:0, a Sergej Jakirović je na otvaranju drugog poluvremena odlučio napraviti određene rokade unutar tima.

Dinamo prvi prijeti u nastavku. U 56. minuti veliku šansu ima Ljubičić, brani golman Sparte.

A onda u 67. minuti Sparta dolazi do trećeg gola. Filip Panak šalje loptu u mrežu pored uspavane odbrane gostiju za 3:0.

Mogao je domaći tim i do četvrtog gola. Zeleny je u 69. minuti promašio veliku šansu i za to je kazna stigla dvije minute kasnije. Baturina pravi dar-mar po odbrani Sparte i zabija za 3:1.

Bilo je potom uzbuđena pred golom Sparte koja nisu donijela promjenu rezultata. Domaći tim je sečekao kontru iz koje u 87. minuti dolazi do gola i prolaska u Evropsku ligu.

Victor Olatunji je otresao s leđa Boška Šutala, golman Nevistić nije krenuo na njega i napadač Sparte zabija za 4:1 i odvodi svoj tim u Evropsku ligu.

Dinamo će morati da se zadovolji plasmanom u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga:

Sparta - Dinamo 4:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.