Bjelica riješio sve dileme oko transfera Brune Petkovića, jedna rečenica bila je dovoljna

Na današnjoj press konferenciji

Bjelica riješio sve dileme oko transfera Brune Petkovića, jedna rečenica bila je dovoljna

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković prethodnih sedmica je glavna tema javnosti u Turskoj jer su mnogi bili sigurni da će potpisati za Trabzonspor, ali do tog transfera još uvijek nije došlo. Nenad Bjelica pričao je danas o napadaču zagrebačkog Dinama, a njegov tužan pogled je sve rekao.

Dinamo je ovog ljeta ostao bez nekoliko najvažnijih igrača, a tu se posebno ističu Josip Šutalo i Dominik Livaković koji su prošle sedmice ozvaničili svoje transfere u Ajax, odnosno Fenerbahče.

Mnogi su bili sigurni da će i Bruno Petković napustiti Maksimir jer je još prije nekoliko sedmica dogovoren njegov transfer u Trabzonsport što je tada potvrdio i predsjednik turskog kluba.

Međutim, Petković je tražio da ostane u Dinamu tokom kvalifikacija za Ligu prvaka, a potom za Evropsku ligu što je na kraju sve preokrenulo. Dolaskom Sergeja Jakirovića situacija oko Petkovića se promijenila što posebno raduje navijače Dinama.

Petković je odlučio čini se da ostane u Dinamu još jednu sezonu i dobio je kapitensku traku nakon što je Livaković napustio klub, te je jasno da će biti prva zvijezda hrvatskog prvaka u ovoj sezoni.

Oglasi

Da je Petkovićev transfer u Trabzonspor propao vidjelo se na današnjoj press konferenciji turskog kluba na kojoj se medijima obratio trener Nenad Bjelica, a upravo je Petković bio jedna od tema.

Bjelica je potvrdio da je Petković trebao da dođe u Trabzon i da je sve bilo dogovoreno, ali da sada od tog transfera nema ništa i da je nemoguća misija da na kraju napadač Dinama dođe u Tursku do kraja prelaznog roka.

"Pokušali smo dovesti Brunu Petkovića, ali nažalost nismo uspjeli. Ne možemo više ništa uraditi po tom pitanju, život ide dalje", rekao je Bjelica.

Oglasi

Trabzon se nalazi u dosta lošoj seriji rezultata, a hrvatski stručnjak preuzeo je danas potpunu odgovornost zbog toga.

"Ja sam najodgovorniji za ove poraze. Moj odnos s igračima se nije promijenio. U karijeri nikada nisam stavio pritisak na igrače i doveo ih na press konferencije pred novinare kada stvari ne idu kako treba. Ne želim da krivim bilo kojeg igrača, krivica ide na mene", dodao je.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon što je potvrdio da od dolaska Petkovića nema ništa Bjelica je poručio da će do kraja prelaznog roka imperativ Trebzonspora biti dovođenje dva pojačanja u veznom redu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi