Ime Sparta nije ni dirnulo Jakirovića - Ovaj čovjek ima nevjerovatan pobjednički mentalitet
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Miran pred revanš

Ime Sparta nije ni dirnulo Jakirovića - Ovaj čovjek ima nevjerovatan pobjednički mentalitet

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo sutra će u Pragu protiv Sparte braniti prednost od 3:1 iz prvog meča play-offa Evropske lige. Pred ovaj meč trener Sergej Jakirović je pokazao da je zaista nevjerovatan i da ima vrhunski mentalitet pobjednika.

Sergej Jakirović pred meč u Pragu ističe kako mu utakmica sa Spartom nije problem i da je mnogo više mislima na nedjeljnom meču protiv Osijeka u HNL-u. To se odnosilo na pitanje o energiji ekipe.

"Sve su ovo mladi momci. Današnja generacija s brzo oporavlja, pa ova utakmica u četvrtak nije problem. Veći problem će biti u nedjelju", rekao je Jakirović pred Spartu i očigledno je u mislima za meč s Osijekom.

Nije međutim previše zabrinut. Ističe da igrača ima sasvim dovoljno.

"Puno je resursa koji pomažu u oporavku. Svi su važni, ima nas. Važnije mi je ko će završiti ovu utakmicu jer se tu događa dosta stvari".

Oglasi

Spartu naravno ne podcjenjuje. Dinamo ima dva gola prednosti, no rival je izuzetno težak i neće se predati.

"Napravit će sve da što prije anuliraju prednost. Vjerujem da ćemo dočekati svoje šanse. Imamo odlično raspoloženje u momčadi, diglo nam se samopouzdanje. Spremni smo igrati do kraja, a kvalitet imamo", istakao je Jakirović.

Svjestan je da će protivnik žestoko krenuti prema naprijed i da će tražiti brz povratak u meč.

"Ja bih na njihovom mjestu tražio brz pogodak. Očekujem da će krenuti jako uz pomoć punog stadiona. Nažalost, nema naših navijača, ali hvala im za scene s treninga, rekao je Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovakve izjave pokazuju zaista nevjerovatan pobjednički mentalitet Sergeja Jakirovića i vidjet ćemo koliko će on u novoj sezoni napraviti s Dinamom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Usrat cu se na naslov, inace pozz Profi dobar covjek medju rijetkima u komsija
1 0
DamirT
Sta ce ga dirnuti ime kad je Dinamo veci klub od Sparte...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi