Teško da će posao biti završen

Iz Švicarske stiže vijest o nemogućem transferu Renana Oliveire

Admin Čaušević

Ljetni prijalzni rok u Švicarskoj traje do 7. septembra, ali odlazak Renan Oliveire iz FK Sarajevo se trenutno čini kao nemoguća misija. 

Oliveira je odlično ušao u novu sezonu Premijer lige te je na četiri meča postigao tri gola uključujući i pobjedonosni protiv Veleža u posljednjem kolu.

Proteklih dana se šuškalo o mogućem odlasku Brazilca sa Koševa, a danas iz Švicarske stiže vijest u transferu Brazilca koji se čini nemogućim.

Naime, na društvenoj mreži X se pojavila vijest kako Oliveiru u svojim redovima želi povratnik u društvo najboljih u Švicarskoj, ekipa Lausanne-Sport.

Vijest je plasirao jedan od korisnika koji itekako prati dešavanja u švicarskom klubu, međutim upitano je koliko u svemu ima istine.

Spominje se interes i Basela od kojeg je navodno Sarajevo odbilo ponudu od milion eura, kao i da je Luzern zainteresovan.

Iako danas završava prijelazni rok u Ligama petice, isto se ne odnosi i na Švicarsku gdje klubovi igrače mogu kupovati do 7. septembra.

Oliveira je u Sarajevo stigao zimus iz Ukrajine, plaćen je 170.000 eura te se za njega definitivno moće reći da je jedno od najboljih pojačanja u eri Ismira Mirvića.

Do sada je Bordo klub prodao Dala Varešanovića u turski Rizespor te Belmina Dizdarevića u Montpellier, a vrlo je izvjesno da se isto neće desiti i sa Oliveirom.

Brazilac je bez sumnje glavna okosnica napadačkog dijela Bordo tima te njegov eventualni odlazak bi bio težak udarac za ekipu Simona Rožmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ukupno odigranih 20 mečeva za Sarajevo sjajni napadač ima učinak od 13 golova i 3 asistencije što dovoljno govori o njegovom doprinosu na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.