Disciplinci bez milosti prema bakljama, dronovima, laserima: Žestoke kazne za Željezničar i Sarajevo

Kažnjeni su i Velež, Široki Brijeg, Borac, Posušje...

Disciplinci bez milosti prema bakljama, dronovima, laserima: Žestoke kazne za Željezničar i Sarajevo

Nogometni savez naše zemlje nastavlja preko klubova puniti svoju kasu.

Tako su članovi Disciplinske komisije donijeli veoma teške kazne klubova, a sve nakon izvještaja delegata.

Tako je NK Široki Brijeg kažnjen sa 2.000 KM zbog navijača koji su koristili pirotehnička sredstva na meču sa FK Tuzla City na Pecari.

FK Sarajevo kažnjen je sa čak 10.000 KM zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava na meču Sarajeva i Posušja na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Ista kazna ide na adresu FK Željezničar. Naime, kako je to navedeno slabe organizacije utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i upotreba drona, lasera i drugih svjetlosnih efekata, Plavi su kažnjeni sa 10.000 KM, a sve se odnosi na utakmicu sa FK Borac (2:0).

FK Borac kažnjen je sa 3.5000 KM zbog navijača koji su koristili pirotehnička sredstva na utakmici sa FK Igman Konjic u Banjoj Luci.

Oglasi

Pirotehniku su koristili i navijači Posušja protiv Željezničara, pa je klub sa Mokrog Doca kažnjne sa 2.000 KM.

FK Željezničar kažnjen je i sa 2.5000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama Mokri Dolac u duelu protiv Posušja.

2.500 KM kažnjen je FK Velež zbog istog razloga, a odnosi se na meč sa NK Široki Brijeg na stadionu Rođeni.

I navijači Zrinjskog su koristili pirotehniku protiv NK GOŠK Gabela, te je aktuelni prvak naše zemlje kažnjen sa 2.000 KM.

Savez je tako napunio svoje kasu, a klubovi dobili novi poprilično težak udarac.

U navedenim odlukama potpis je stavio predsjedavajući Discplinske komisije NS BiH Nermin Kljajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navedenu komisiju još čine Dario Knezović, Goran Kosorić, Edin Kotlo, Mario Rozić i Marinko Štrbac.

Tako je bar navedeno na stranici NS BiH.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hoss
Ja sam u osnovi protiv bakljadi na ovim malim utakmicama, hajde kad je neka veća tekma i još noćni termin pa to izgleda dobro (protiv topovskih sam definitivno bez obzira na tekmu). Ali kažnjavati sa 10k samo Sarajevske klubove je ašćare atak na sve što je Sarajevsko. Čovjeku u Mostaru razbiju glavu, zaglavi bolnice, isto tako Banja Luka i Lištica jedino su zadnji dobili 25k kazne zbog svog divljanja. Znaci zapaliti 50-ak baklji i izvršiti pokušaj ubistva (na sva tri stadiona) je skoro pa ista novcana kazna. Bravo idioti, a ovom "našem" rempose se u stau!
4 0
Mostarac94
Sarajevski klubovi plate kaznu al ih bar i sudije guraju, Velež plaća kazne a još nas i kradu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi