Renan Oliveira "postavio zadaću" domaćim sportistima: Izabrao bh. more za početak odmora

Oduševio objavom na Instagramu

Renan Oliveira "postavio zadaću" domaćim sportistima: Izabrao bh. more za početak odmora

E. Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završena je jučer nakon utakmice 33. kola, a fudbaleri bh. klubova dobili su zaslužen odmor. U centru pažnje našao se napadač Sarajeva, Renan Oliveira, koji je oduševio sve objavom na Instagramu kojom je "postavio zadaću" našim sportistima.

Sarajevo je uspjelo da ispuni cilj koji je pred njih postavljen pred drugi dio sezone i izbori plasman u Evropu kolo prije kraja.

Zbog toga je bordo tim dosta opuštenije ušao u jučerašnji meč protiv Igmana od kojeg je na Koševu na kraju poražen sa 4:2 što je sigurno bacilo gorak ukus u ekipi Sarajeva na samom kraju sezone.

Međutim, novi izazovi ovaj klub očekuju već za nekoliko sedmica jer je prozivka za novu sezonu zakazana za 12. juni.

Igrači bh. klubova dobili su zasluženi odmor, a sigurno je da će mnogi od njih iskoristiti priliku da otputuju na neku egzotičnu destinaciju kao što je to obično slučaj.

Zbog toga je u centru pažnje Renan Oliveira koji je oduševio objavom na Instagramu. On je s porodicom odlučio da početak odmora provede na bh. moru, te je otputovao u Nemu gdje će provesti nekoliko dana.

Oglasi

Napadač Sarajeva je na Instagramu objavio story i pokazao da odmara u Neumu iako je sigurno mogao da izabere i druge destinacije koje su popularne među bh. sportistima, ali na kraju je napravio potez koji je vrijedan pohvale.

   Fotografija koju je na svom Instagram profilu jutros objavio napadač Sarajeva.

Renan je "postavio zadaću" ostalim bh. sportistima koji ne provode tako često odmore u BiH, a posebno Neumu. Radije biraju destinacije u regionu, pa čak i dalje od toga, no nadati se da će i BiH postati atrakcija za odmor kao što je to slučaj s Oliveirom.

Ovaj 26-godišnji brazilski napadač u Sarajevo je stigao počekom januara nakon odlične sezone koju je imao u litvanskom Žalgirisu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokazao se kao odlično pojačanje jer je na 14 mečeva u drugom dijelu sezone Oliveira uspio da postigne čak devet golova i doda još dvije asistencije.

Oliveira je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i sigurno je da će u novoj sezoni biti jedan od glavnih aduta u ekipi Mirze Varešanovića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bravo gospodine Renane
1 1
BogatiDijasporac
Blago njemu, ovaj i prije suncanja pocrnio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi