Ni Renan Oliveira nije ostao imun na ono što se jučer desilo Viniciusu, sunarodnjaku poslao poruku

Oglasio se na Instagramu

Ni Renan Oliveira nije ostao imun na ono što se jučer desilo Viniciusu, sunarodnjaku poslao poruku

Endin Čaušević

Renan Oliveira zablistao je jučer u dresu Sarajeva u pobjedi protiv Veleža jer je zabio hat-trick, no u centru pažnje našla se objava brazilskog napadača nakon utakmice Valencia - Real Madrid, a putem Instagrama pružio je podršku svom sunarodnjaku Viniciusu Junioru.

Oliveira je u Sarajevo stigao početkom januara iz ukrajinskog kluba Kolos Kovalivka i pokazao se kao veliko pojačanje u drugom dijelu sezone.

Jučer je briljirao u pobjedi bordo kluba protiv Veleža jer je zabio hat-trick i došao već do brojke od devet postignutih golova na 13 odigranih mečeva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Međutim, pored odlične partije u Mostaru u centru pažnje bila je Renanova objava vezana za Viniciusa Juniora koji je sinoć dobio gnusne rasističke uvrede na stadionu Mestalla tokom utakmice Valencije i Real Madrida.

Vinicius je dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi zbog okršaja s igračima Valencije, no navijači ovog kluba su tek priča za sebe.

Brazilac je bio konstantno meta rasističkih uvreda i u jednom trenutku je čak pokazao prema dvojici navijača koji su ga nazivali majmunom. Dešavanja na Mestalli su u centru pažnje i podigla su dosta prašine, a mnogi su stali u Viniciusovu odbranu.

Oglasi

Među njima je i napadač Sarajeva koji se oglasio na Instagramu kada je vidio kakvu torturu je doživoo njegov sunarodnjak u jučerašnjoj utakmici La Lige.

"Ovo više ne možemo prihvatiti, ne radi se samo o fudbalu već i o ljudskom biću. Stop rasizmu", jasna je poruka koju je na svom Instagram storyju objavio napadač Sarajeva.

Opis nije dostupan.

Oliveira je ponikao u dresu brazilskog Sao Bernarda, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Mosta FC, San Gwann, PFC Lviv, Gil Vicente, Kolos Kovalivka i Žalgiris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brazilac je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i pokazao se kao veliko pojačanje. Prvi dio sezone igrao je u Žalgirusu kao posuđen igrač ukrajinskog Kolosa. U Litvaniji je na 29 mečeva postigao 17 golova.

Oliveira je u Litvaniji bio i najbolji strijelac, te je sa Žalgirisom uspio da osvoji duplu krunu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Iduce godine uz dovodenje jednog iskusnog golmana i jednog il dva igrace odbrane uzimamo duplu krunu (SARAJEVO). Svakako zadrzati Mirzu za trenera takav nam i treba. Svi normalni navijaci trebaju pruziti podrsku treneru Sarajeva na mecu s Igmanom. Zalostan je odnos onij jada s bakljama prema njemu i klubu. Oni nam vise na Kosevu i ne trebaju.
2 0
user1655831611
Možda je mogo sa Zalgirisom duplu krunu ali u Sarajevu neće moći.Koliko on ima godina?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi