Rožman najavio meč u Gabeli: Imamo kvalitet, ali jasno se vidi da možemo i  napredovati

Želi nastavak pobjedonosnog niza

Rožman najavio meč u Gabeli: Imamo kvalitet, ali jasno se vidi da možemo i napredovati

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Simon Rožman u subotu želi nastaviti pobjednički niz na klupi FK Sarajevo.

Bordo momci će u goste GOŠK-u i nadaju se pobjedi. Ipak, svjesni su da im neće biti lako.

Tribine će sigurno biti ispunjene do posljednjeg mjesta, s obzirom da će ovo biti prvi meč u Gabeli pod svjetlošću reflektora.

"Težak period je iza nas, pogotovo kada se mijenja trenažni proces. Igrači su tada na iskušenjima. Polako mijenjamo trenažni proces, a što se tiče igara, pokazali smo da imamo kvalitete.

Ima tu i mana, te prostora za napredak. Pozitivno je kada imamo pozitivne rezultata, a hvala i navijačima na podršci. Osjetimo tu pozitivnu energiju, igrači prihvataju stvari, ali mi nećemo žuriti. Želimo mir u radu i da budemo sve bolji i bolji", rekao je Rožman.

Meč se igra u noćnom terminu.

"Imali smo neobične termine, u sred dana... To je dobar termin, biće dobra atmosfera. Mi moramo biti svjesni gdje idemo i kako se trebamo postaviti. Očekujem kontroliranu utakmicu, te vjerujem da smo mi kvalitetniji".

Oglasi

Nakon GOŠK-a slijedi reprezentativna pauza.

"Za nas će to biti bitnih 14 dana. Imamo puno posla, dečki su sa glavom unutra, imaju puno energije i entuzijazman, a to su preduslovi da budemo za mrvicu bolji nakon pauze", dodao je slovenski stručnjak.

Treba istaći da će put Gabele i najvjerniji navijači Sarajeva.

Nakon treće uzastopne pobjede našeg Sarajeva, predvođenog novim stručnim štabom u subotu, 02.09. sa početkom u 20:45h očekuje nas naredno gostovanje u sunčanoj Hercegovini. NK GOŠK Gabela će tim povodom po prvi put upaliti reflektore na svom stadionu i za očekivati je da isti bude popunjen, a naša je obaveza je da popunimo gostujući sektor. Za ovo gostovanje UNFKS je organizovao putovanje autobusima.

Cijena putovanja je 35 KM, a uplate će se primati u prostorijama UNFKS u Privrednom gradu Skenderija u četvrtak i petak u periodu od 14:00h do 19:30h.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim putem obavještavamo sve koji planiraju putovati u Gabelu da je MUP HNK dostavio depešu u kojoj je navedeno da će prisustvo biti dozovoljeno samo navijačima koji budu putovali autobusom, a da će sva privatna vozila sa navijačima Sarajeva biti vraćena nazad.

Stoga, još jednom pozivamo sve navijače da putuju u organizaciji UNFKS", istakli su navijači Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi