Haaland je bio maksimalno iskren

Zabio hat-trick, a onda stao pred kamere i šokirao Engleze izjavom o glavnom sudiji

Endin Čaušević

Manchester City jučer je na Etihadu deklasirao Fulham sa 5:1 u utakmici četvrtog kola Premiershipa uz fantastičan meč Erlinga Haalanda. Međutim, ono što je obilježilo meč je odluka sudija na štetu Fulhama o kojoj je pričao i Haaland, a sigurno je da je malo ko očekivao da će norveški napadač biti tako iskren.

Građani su opravdali ulogu favorita i uspjeli su da dođu do nova tri boda u okršaju protiv Fulhama, no gosti iz Londona pružili su odličan otpor u prvom poluvremenu i čini se da je detalj iz sudijske nadoknade prvog dijela na kraju bio odlučujući.

City je poveo u 31. minuti golom Juliana Alvareza, ali je samo dvije minute kasnije Ream uspio da poravna na 1:1.

I onda u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena detalj o kojem svi pričaju. Ake je zabio pogodak za 2:1, no svi su bili sigurni da će ga sudija Michael Oliver poništiti zbog toga što je Akanji bio u ofsajdu i smetao golmanu Fulhama, ali to se nije desilo.

Oliver je na šok i nevjericu svih priznao gol Cityja što je izazvalo bijes igrača Fulhama. Psihički su u drugom dijelu bili totalno van meča, a to je iskoristio Haaland koji je zabio hat-trick i postavio konačnih 5:1.

Haaland je nakon utakmice dao izjavu engleskim novinarima, te je govorio o spornom momentu, ali malo ko je očekivao da će biti tako iskren i oštar prema sudijama.

"Mislim da je to bio ofsajd, osjećam se loše zbog igrača Fulhama. I ja bih bio bijesan da se to nama desilo, to je grozan osjećaj", rekao je Haaland, a potom se osvrnuo i na Pepa Guardiolu koji nije bio jučer na klupi jer se još uvijek oporavlja nakon operacije.

"Sigurno da je drugačije bez Pepa, ali svejedno svi radimo maksimalno i imamo isti cilj. Tu su telefonski pozivi, video pozivi i zoom s njim, znamo šta radimo".

Manchester City je jedini maksimalan nakon prva četiri koal nove sezone i lider je na tabeli sa 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Haalanda on je i ovu sezonu otvorio fantastično jer je na četiri odigrana meča u Premiershipu već zabio šest golova i upisao je jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.