Utrčao na teren i slavio gol s Haalandom i zvijezdama Cityja, a onda su ga svi prepoznali

Poznato lice u svijetu boksa

Utrčao na teren i slavio gol s Haalandom i zvijezdama Cityja, a onda su ga svi prepoznali

Endin Čaušević

Manchester City jučer je uz dosta muke pobijedio na gostovanju Sheffield United (1:2), a u listu strijelaca ponovo se upisao Erling Haaland. No, detalj koji je obilježio meč desio se kada je Haaland slavio gol, a jedan od navijača je uspio da utrči na teren i zagrli ga. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, no Englezi su na kraju saznali da je riječ o poznatom bokseru.

Mnogi su očekivali da će aktuelni prvak Evrope bez većih problema slaviti jučer protiv Sheffield Uniteda koji se uspio vratiti u najjači rang engleskog fudbala i pružiti veliki otpor Manchester Cityju.

Igrači Sheffielda su odigrali veoma dobru utakmicu i bili su veoma blizu osvajanja jednog boda, ali na kraju igrač odluke je ponovo bio nevjerovatni Rodri koji je u finišu utakmice postigao odlučujući gol.

U listu strijelaca jučer se upisao i Erling Haaland koji nije previše blistao s obzirom da je prije toga u prvom poluvremenu promašio penal.

Ipak, Haaland se za promašen penal iskupio u 63. minuti kada je nakon sjajne asistencije Jacka Grealisha uspio da pogodi za vodstvo Cityja od 1:0.

Oglasi

I tada smo vidjeli detalj koji je obilježio jučerašnji meč na Bramall Laneu. Naime, kada je Haaland slavio pogodak jedan od navijača uspio je da utrči na teren i zagrli norveškog napadača i s ostatkom ekipe proslavi gol.

Haaland je u čudu gledao jer nije mu bilo jasno otkud se navijač pojavio, ali to ga nije previše poremetilo što se tiče proslave gola.

Međutim, engleski mediji uspjeli su da saznaju identitet momka koji je s igračima Cityja slavio gol i ispostavilo se da je riječ o dobro poznatom bokseru.

U pitanju je Terry Flanagan poznatiji kao "Terry Turbo" koji je nekadašnji šampion svijeta u lakoj katergoriji.

Flanagan je očito pronašao način da prođe pored osiguranja i utrči na teren kada je Haaland zabio gol, te je postao glavna tema javnosti u Engleskoj što će mu sigurno samo donijeti na popularnosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj bokser inače je veliki navijač Manchester Cityja, te je prisutan na skoro svakoj utakmici kluba s Etihada bez obzira da li igraju na svom ili gostujućem stadionu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi