Napravili spektakl

Zadaća za navijače s cijelog Balkana: Dugo će se pričati o večerašnjem potezu Delija na Marakani!

Endin Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde igraju na svom terenu protiv Novog Pazara meč šestog kola srbijanske Superlige, a u 60. minuti vidjeli smo pravi spektakl na Marakani koji su priredili navijači beogradskog kluba.

Zvezda je odlično otvorila večerašnju utakmicu protiv Novog Pazara i već u osmoj minuti uspjela je da povede sa 1:0.

U centru pažnje našao se defanzivac Aleksandar Dragović koji je uspio da zatrese mrežu gostiju za 1:0 i veliko slavlje navijača Zvezde.

Upravo su navijači aktuelnog prvaka Srbije bili u centru pažnje sredinom drugog poluvremena kada su napravili pravi spektakl.

Naime, oni od prve minute bodre svoj tim i u prvom dijelu vidjeli smo i bakljadu, no u 60. minuti je tek uslijedio spektakl.

Delije nisu slučajno izabrale 60. minut za vatromet jer Zvezda obilježava 60 godina legendarnog stadiona Marakana, a navijači domaćeg tima su u tu čast priredili sjajan aplauz koji su ispratili gromoglasnom podrškom.

Napravili su fantastičnu koreografiju posvećenu Marakani, a uz vatromet vidjeli smo i bakljadu koja će se dugo prepričavati.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Također, cijela sedmica je u znak godišnjice stadiona u Beogradu, a iz Zvezde su se maksimalno potrudili da sve prođe u najboljem redu.

Odlučili su prije nekoliko dana da će ulaznice za večerašnji meč biti besplatne zbog rođendana Marakane, a navijači Zvezde nisu izevjerili i napravili su spektakl kako su i najavljivali ovih dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.