Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Novi transfer je spreman

Dinamo neočekivano ostaje bez još jednog poznatog lica - Velikan stiže po njega u narednim danima

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo bi u narednim danima mogao ostati bez još jednog fudbalera. Turski velikan Fenerbahče rado bi u svojim redovima vidio defanzivnog veznjaka Josipa Mišića i krenuli su po dovođenje ovog fudbalera.

Josip Mišić mogao bi u narednih nekoliko dana napustiti zagrebački Dinamo. Iskusni 29-godišnji veznjak našao se na meti turskog Fenerbahčea, koji je spreman dovesti ga u svoje redove.

"Fenerbahče je zainteresovan za Josipa Mišića iz zagrebačkog Dinama. Trenutno je sve samo stvar interesa i nema još zvanične ponude. Saznat ćete sve ako bude nekih promjena", napisao je turski novinar Yagiz Sabuncuoglu.

Dinamo i Fenerbahče su ovog ljeta već sarađivali. Modri su turskom velikanu prodali golmana Dominika Livakovića i očigledno su klubovi u jako dobrim odnosima.

Josip Mišić je od 2020. godine član Dinama. Stigao je prvo na posudbu iz lisabonskog Sportinga, a zatim je njegov ugovor otkupljen za dva miliona eura.

Ovaj vezni fudbaler je ponikao u redovima Osijeka. Pored ovog tima igrao je za Rijeku, Speziju i PAOK.

Njegov odlazak u finišu prijelaznog roka sigurno bi napravio problem za tim Sergeja Jakirovića. Mišić je standardan član prve postave i neizostavan član prvog tima.

Cijena hrvatskog veznjaka na tržištu trenutno iznosi tri i po miliona eura i vidjet ćemo hoće li do transfera zaista i doći.

Dinamo je ovog ljeta ostao bez velikog broja bitnih igrača ovog ljeta, a klub su napustili Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Dominik Livaković.

Potražite više informacija na temu HNL:

Prijelazni rok u Turskoj traje do 15. septembra i treba očekivati još brojne transfere od strane onih najboljih timova koji su ovog ljeta doveli ogroman broj poznatih lica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.