Dinamo neočekivano ostao bez napadača, Hrvatsku zamijenio Slovačkom!

Odlučio da napusti Maksimir

Dinamo neočekivano ostao bez napadača, Hrvatsku zamijenio Slovačkom! · Zvanično

Endin Čaušević

Dinamo je iznenadio sve prethodnih dana jer je doveo nekoliko zvučnih pojačanja koja će biti Sergeju Jakiroviću na raspolaganju već nakon reprezentativne pauze. No, bilo je i odlazaka s Maksimira, a jutros je prvak Hrvatske potvrdio da je još jedan igrač odlučio spakovati kofere i promijeniti klub.

Zagrebački klub je iznenadio sve svojom aktivnošću nakon što je počela reprezentativna pauza jer je uspio da završi još dva velika pojačanja, a u pitanju su Tibor Halilović i Joaquin Sosa koji će u nastavku sezone sigurno biti od velike pomoći Modrima na svim frontovima.

Jakirović sada ima konačno vremena nakon nekoliko turbulentnih sedmica da posloži igrački kadar onako kako on želi. Ne krije zadovoljstvo zbog dovedenih igrača, ali ima i onih na koje on više neće računati.

Tako je Dinamo jutros iznenadio sve objavom da je klub odlučio da proda još jednog igrača, a u pitanju je mladi napadač Bartol Barišić.

Barišić se pored iskusnog Brune Petkovića nije previše naigrao i odlučio je da je najbolje za njega da napusti Dinamo i karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Oglasi

Ovaj 20-godišnjak je odlučio da ide van Hrvatske i u nastavku karijere će nastupati u Slovačkoj gdje je potpisao za DAC iz Dunajske Strede.

Barišić je u Dinamo stigao još kao dijete iz Sesveta i prošao je sve omladinske kategorije zagrebačkog kluba.,

Igrao je na posudbama u Istri i Domžalama iz kojih se vratio ovog ljeta, no za njega nije bilo mjesta u prvoj ekipi Dinama. Odlučio je da ide tamo gdje će imati prostora za igru jer pored Petkovića i Drmića na Maksimiru je to za njega bila nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 20-godišnjak je u dresu Dinama odigrao tek jednu utakmicu, ali mnogi vjeruju da tek treba da pokaže svoj puni potencija, te da je odlazak u Slovačku vjerovatno pravi potez.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Da li ste vi normalni? Klikbajt vijest 1/1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi