Englez ide gdje i svi

85 miliona bačenih u prazno - Ni Sancho neće moći svariti posudbu koja se sprema

Midhat Šljivak

Jadon Sancho (23) mogao bi u narednom periodu napustiti Manchester United. Al Ettifaq iz Saudijske Arabije kojeg s klupe predvodi Steven Gerrard kontaktirao je Crvene đavile i zatražio je krilnog napadača na posudbu do kraja sezone.

Jadon Sancho mogao bi postati još jedan u nizu fudbalera koji karijeru nastavljaju u Saudijskoj Arabiji. Njegov novi klub mogao bi biti Al Ettifaq.

Ovaj klub kojeg s klupe predvodi legendarni Steven Gerrard, zatražio je 23-godišnjeg krilnog napadača na posudbu do kraja sezone i sada čekaju odgovor tima s Old Trafforda.

Sancho se nije pokazao kao pojačanje u Manchester Unitedu iako je u ljeto 2021. godine stigao kao velika zvijezda iz Borussije Dortmund. Plaćen je čak 85 miliona eura.

Na terenu se nije proslavio. Nastupio je u 82 utakmice i ima učinak od 12 golova i šest asistencija. Skromno od čovjeka za kojeg je izdvojeno toliko novca.

Odavno se već priča o njegovom odlasku s Old Trafforda. Steven Gerrard je odlučio pokušati s posudbom i vidjet ćemo hoće li 23-godišnjak završiti u Saudijskoj Arabiji.

Al Ettifaq je ovog ljeta u svoje redove doveo nekoliko poznatih lica. Najveće pojačanje je svakako doskorašnji kapiten Liverpoola Jordan Henderson.

Danas je predstavljen napadač Demarai Gray, a ranije su stigli Moussa Dembele, Georginio Wijnaldum i Jack Hendry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim Stevena Gerrarda je sezonu u prvenstvu Saudijske Arabije počeo sasvim solidnu. U pet utakmica osvojeno je 10 bodova i nalaze se na petom mjestu prvenstvene tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.