BBC došao do šokantnog otkrića: Šta su igrači Uniteda radili tokom derbija na Emiratesu?

Nije bilo u službi tima

BBC došao do šokantnog otkrića: Šta su igrači Uniteda radili tokom derbija na Emiratesu?

Edmir Škorić

Antony je izbačen iz reprezentacije Brazila nakon optužbi za fizičko nasilje od strane bivše djevojke Gabriele Cavallin, a prijeti mu suspenzija i u Manchester Unitedu.

Prije nekoliko dana je objavljeno kako je bivša djevojka spremila ogromnu dokumentaciju sa dokazima o fizičkom nasilju koje je pretrpjela od strane brazilskog nogometaša. Protiv njega se vodi istraga, a u Brazilu je odmah maknut sa spiska za septembarske utakmice.

Manchester United ipak odbija da potvrdi da li će Antony ostati unutar tima nakon optužbi.

United je u srijedu izdao saopštenje u kojem priznaje optužbe, ali je odbio komentarisati da li je 23-godišnjak dostupan za utakmice, dok sam nogometaš poriče bilo kakvu nepravdu.

"Manchester United priznaje optužbe protiv Antonija i napominje da policija provodi istragu. Do daljnjih informacija, klub neće davati dalje komentare", objavio je engleski klub u svom saopštenju.

Oglasi

"Kao klub ovo pitanje shvatamo ozbiljno, uzimajući u obzir uticaj ovih navoda i naknadnih prijava koje će imati na žrtve zlostavljanja", navodi se.

Optužbe su pod istragom u Brazilu, a pritužba je uložena i policiji u Velikoj Britaniji nakon što je Cavallin podnijela pritužbu policiji na incidente za koje navodi da su se dogodili u Manchesteru.

"Iz poštovanja prema svojim fanovima, prijateljima i porodici, osjećam obavezu da javno govorim o lažnim optužbama čiji sam žrtva. Od početka sam se ozbiljno i s poštovanjem bavio ovim pitanjem, dajući dužna pojašnjenja policijskim organima. Policijska istraga je pod okriljem pravde i stoga ne mogu objaviti njen sadržaj. Međutim, mogu sa sigurnošću reći da su optužbe lažne, a dokazi koji su već izvedeni i još koji će biti izvedeni pokazuju da sam nevin za iznesene optužbe", poručio je Antony.

Inače, BBC je otkrio u analizi derbija Arsenal - Manchester United kako su nogometaši Crvenih vragova izbjegavali Antonyja i često su ga ignorisali na terenu, pa je većina akcija išla ili po lijevoj strani ili po sredini terena.

Prema komentatoru i bivšem igraču Jermaineu Jenasu, krilni nogometaš je u raznim trenucima bio slobodan na desnom krilu i nije dobio loptu. U sezoni 2022/23, svojoj prvoj u Engleskoj, Brazilac je dobio mnogo kritika, uključujući i to što u određenim trenucima nije davao loptu bolje pozicioniranim saigračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidite da je Lindelof imao priliku da doda loptu otvorenom čoveku i ostavi ga jedan na jedan. Ali on ne koristi priliku da Antonyju da loptu. Lindelof ima loptu. Antony mu viče: dodaj mi mi loptu'. Savršen je trenutak da mu da loptu jer bi bio jedan na jedan, ali oni ga ignorišu", ispričao je Jenas.

Trenutno je reprezentativna pauza i bit će zanimljivo vidjeti hoće li Antony biti u timu Manchester Uniteda sredinom septembra kada se nastave utakmice engleske Premier lige. Jedan sličan slušaj su u Manchesteru već imali s Masonom Greenwoodom, kojeg su na kraju poslali na posudbu u Getafe. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Jenas, poznati stručnjak i isprdak. Smiješno.
0 1
Mel_Glupson
Sve silovatelji u manči.. treba ih izbaciti iz lige .. nafurati feministkinje da ih diskvalifikuju..ionako su kanta za nabijanje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi