Ibrahim Šehić namjestio živi zid, pa ostao "ukopan", takvu magiju Vitinha niko živ nije očekivao

Golčina iz slobodnjaka igrača Al Ettifaqa

Ibrahim Šehić namjestio živi zid, pa ostao "ukopan", takvu magiju Vitinha niko živ nije očekivao

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Ibrahim Šehić upisao je večeras novi nastup u dresu saudijskoj Al Khaleeja koji je remizirao u gostima protiv Al Ettifaqa (1:1). Šehić je imao nekoliko dobrih odbrana, ali nije uspio spasiti svoju mrežu kada je Vitinho postigao nevjerovatan pogodak, te je bh. golman samo u čudu gledao šta se dešava.

Šehić je iznenadio mnoge prije nekoliko sedmica kada je odlučio da napusti turski Konyaspor i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Khaleej.

Boravak u S. Arabiji za našeg golmana nije dobro počeo jer je na startu sezone u dvije utakmice primio čak šest golova, a njegov tim je u oba navrata ubjedljivo savladan.

No, Al Khaleej je večeras uspio da osvoji bod na gostovanju kod Al Ettifaqa kojeg s klupe predvodi Steven Gerard. Al Ettifaq je bio favorit jer je u prva dva meča bio maksimalan, no Šehić i društvo uspjeli su osvojiti bod.

Gosti su šokirali igrače Al Ettifaqa u 29. minuti kada su poveli sa 1:0, a gol je zabio Martins nakon asistencije Sherifa.

Oglasi

Al Khaleej se dobro branio i uspio je da odoli napadima Al Ettifaqa, te je Šehić imao nekoliko dobrih odbrana, no nažalost početkom drugog poluvremena su kapitulirali.

U centru pažnje našao se Vitinho koji je u 50. minuti zabio spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za konačnih 1:1.

[twitter]https://twitter.com/sirnobe/status/1694792149496156523[/twitter]

Šehić je namjestio živi zid, a Vitinho je uspio da ih nadmudri jer je šutirao po zemlji, a lopta je prošla ispod igrača Al Khaleeja koji su skočili, dok je Šehić bespomoćno gledao kako lopta ide u njegovu mrežu.

Al Ettifaq je do kraja utakmice na sve načine pokušao da dođe do potpunog preokreta i pobjede, no Šehić je svojim odbranama spasio Al Khaleej i bio je jedan od najzaslužnijih što je njegova ekipa osvojila prvi bod u novoj sezoni.

Na tabeli Al Ettifaq je četvrti sa sedam bodova, dok je Al Khaleej na 15. mjestu s jednim osvojenim bodom.

Top Komentari

Hix
Vadi ga sa gola niko nek ne brani
0 0
FudbalskiGenije
Ovo bi i ja odbranio, *****a od golmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi