Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Pred kraj prijelaznog roka

Jakirović do ponoći dobija tri velika pojačanja u Dinamu

Midhat Šljivak

Prijelazni rok u Hrvatskoj završava večeras u ponoć, a aktuelni šampion GNK Dinamo Zagreb, mogao bi dobiti tri velika pojačanja s kojim bi Sergej Jakirović popunio deficitarne pozicije.

GNK Dinamo do večeras će pokušati završiti tri sjajna posla i tako uspješno završiti ljetni prijelazni rok.

Hrvatski šampion posebne probleme ima na poziciji lijevog beka. Tu poziciju bi trebao zatvoriti brazilski fudbaler iz Augsburga Iago.

Ovaj 26-godišnjak je navodno jako blizu dolaska u Zagreb. Cijena mu je pet i po miliona eura i u Dinamu ga vide kao idealno rješenje za budućnost.

Dinamo bi trebali pojačati i nekadašnji članovi kluba - napadač Fran Brodić i veznjak Arijan Ademi.

Brodić je nekada važio za veliku nadu zagrebačkog kluba. Mežutim, nikada nije dostigao nivo kakav mu se predviđao, pa je u proteklim godinama lutao po Belgiji i Italiji.

Prošlu sezonu 26-godišnjak je proveo u Varaždinu. Igrao je dosta dobro i postigao je 17 pogodaka, a dodatnu pažnju Modrih privukao je sa šest golova na početku ove sezone i on bi mogao pojačati napad hrvatskog prvaka.

Najveće pojačanje svakako bi bio povratak legendarnog Arijana Ademija. S kineskim Beijingom Dinamo je dogovorio sve, ali u posljednjim satima Kinezi mijenjaju uslove i posao je pod upitnikom.

Trenutno je njegov povratak neizvjestan, no do ponoći bi sve trebalo biti mnogo jasnije i vidjet ćemo hoće li čovjek koji je s Dinamom uzeo 16 trofeja i u čijem dresu je odigrao 357 utakmica, ponovo obući modri dres.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo su u dosadašnjem dijelu sezone pojačali Mauro Perković, Maxime Bernauer, Gabriel Vidović, Takuro Kaneko, Bogdan Mykhalichenko, Luka Stojković, Tibor Halilović i Joaquin Sosa.

Iz kluba su otišla velika imena Josip Šutalo, Luka Ivanušec i Dominik Livaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.