Dinamo spremio pravu "bombu" za kraj: Na Maksimir stiže pojačanje iz Bundeslige!

Radi se punom parom

Dinamo spremio pravu "bombu" za kraj: Na Maksimir stiže pojačanje iz Bundeslige!

Endin Čaušević

Reprezentativna pauza zagrabačkom Dinamu došla je kao kec na desetku jer imaju vremena da poslože igrački kadar, te su već doveli dva nova pojačanja. No, prelazni rok za Modre nije gotov jer se najveća "bomba" sprema za sami kraj.

Malo ko je očekivao da će na Maksimiru biti toliko aktivni tokom reprezentativne pauze, no u Dinamu su shvatili da je to najbolji trenutak da poslože igrački kadar i omoguće Sergeju Jakiroviću pojačanja koja su neophodna.

Dinamo je krenuo u akciju punom parom već u ponedjeljak kada su ozvaničili dva pojačanja, a zagrebački klub pojačali su Tibor Halilović i Joaquin Sosa koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Bologne.

Prvak Hrvatske pokazao je kakav je gigant na Balkanu s obzirom da dovode i pojačanje iz Liga petice što se na ovim prostorima zaista rijetko viđa.

Međutim, čini se da u Dinamu nisu završili što se tiče pojačanja za ovaj prelazni rok i da su pravu "bombu" Modri spremili za sami kraj.

Oglasi

Mediji u Hrvatskoj objavili su da je Dinamo pred dovođenjem još jednog igrača iz Liga petice, a ovaj put u pitanju je njemačka Bundesliga.

Radi se o lijevom beku Iagu koji je inače saigrač našeg Ermedina Demirovića u Augsburgu. Ovaj 26-godišnji Brazilac nalazi se pred potpisom za Dinamo gdje će biti sigurno veliko pojačanje u nastavku sezone.

Dinamo će za dolazak Iaga izdvojiti 5.5 miliona eura, a Brazilac bi s hrvatskim prvakom trebao potpisati višegodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iago ima ugovor s Augsburgom do kraja sezone, a u ovaj klub stigao je još prije četiri godine iz Internacionala za 6.5 miliona eura. U dresu Augsburga odigrao je 78 mečeva, zabio je četiri gola i dodao deset asistencija.

Međutim, nije baš u prvom planu trenera njemačkog kluba zbog čega je Augsburg pristao da ga proda Dinamu i sada se samo čeka zvanična potvrda ovog transfera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi