Sergej Jakirović u tišini napravio potpuno neočekivan potez
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dvojac već otpisan

Sergej Jakirović u tišini napravio potpuno neočekivan potez

M. Šljivak

Trener zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović napravio je posve neočekivan potez jer je otpisao dva ovoljetna pojačanja. U njegovim planovima nisu Japanac Takuro Kaneko i Francuz Maxime Bernauer.

Sergej Jakirović nedavno je preuzeo ekipu Dinama. Bh. stručnjak slaže ekipu za nastavak sezone i odlučio se na poprilično zanimljiv potez.

Jakirović očigledno ne računa previše na usluge dvojice igrača koji su u klub došli dok je tu bio Igor Bišćan. To su Japanac Takuro Kaneko i Francuz Maxime Bernauer.

Japanski vezista Kaneko došao je na posudbu iz Sapporoa. Ona je plaćena 400.000 eura uz opciju otkupa za 1.1 milion eura. Igrao je kod Bišćana na dolasku, no u planovima Sergeja Jakirovića očigledno nije i ostao je bez minutaže.

Francuski defanzivac Maxime Bernauer je u sličnoj situaciji kao i Japanac. Igrao je kod Bišćana i plaćen je 1.3 miliona eura, no to bh. trenera previše ne zanima. Bernauer kod njega nije dobio ni minute.

Oglasi

Ipak, nakon katastrofe u Pragu i ispadanja iz Evropske lige od Sparte, situacija bi se u narednom periodu mogla promijeniti, barem što se tiče francuskog defanzivca.

Odbrana Dinama protiv Sparte je izgledala katastrofalno. To bi možda moglo otvoriti vrata Bernaueru i vidjet ćemo hoće li on dočekati svojih pet minuta u redovima hrvatskog prvaka.

Treba svakako napomenuti da je Dinamo ostao bez tri veoma bitna igrača. Otišli su Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, pa će Jakirović morati da radi s nešto slabijom ekipom od one koju je imao Igor Bišćan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bez obzira na sve Modri su ponovo glavni kandidat za naslov prvaka Hrvatske. Konkurencija će ove sezone biti velika, a Dinamo će jedini imati obaveze u Evropi, gdje će nastupiti u Konferencijskoj ligi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Mogao bi on u tisini popusit i otkaz
1 0
Zikazaza07
Činiš nepravdu Rijeci i odma bumerang nazad ,pametnom dosta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi