U tim trenucima Njemačka se odlijepila

Zbog ovog iz Srbije 'rigaju vatru' - "Epska pljačka! Krvnici!"

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu. U finalu je od Orlova bila bolja Njemačka rezultatom 83:77, a ovakvim raspletom se većina srpskih medija ne miri. Smatraju da je njihova selekcija opljačkana i pojedini komentari su brutalni.

Srbija je u finalu Mundobasketa na Filipinima poražena od Njemačke sa 83:77. Poraz je teško pao srpski medijima, a pojedini su napisali zaista brutalne naslove upućene sudijskoj trojci.

Tokom treće dionice ovog meča dogodila se situacija nakon koje su Nijemci otišli na prvu značajniju prednost u ovoj utakmici. Dosuđena su tri slobodna bacanja nakon što je Aleksa Avramović faulirao Dennisa Schrodera.

Sudije su odlučile dosuditi prekršaj na šutu za tri, a Srbi tvrde da je ovo epska pljačka jer je Schroder visoko podigao nogu i udario je Avramovića u skoku.

Posebno je brutalan Kurir koji je naslovom šokirao apsolutno sve.

"Epska pljačka u Manili. Pogledajte šta rade ovi krvnici: Da li ovi ljudi imaju oči ili ne žele da vide", poruka je ovog lista nakon što su dosuđena tri bacanja.

U tim trenucima Schroder je bio nezaustavljiv. Prednost Njemačke je ubrzo narasla na plus 12.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U posljednjoj dionici Orlovi su bili jako blizu preokreta. Došli su samo na minus dva, ali na kraju su ipak Manilu napustili sa srebrenom medaljo,.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.