Srpski mediji: "Opljačkani smo! Sramne sudije odlučile ko će biti prvak svijeta"

Nakon finala Mundobasketa

Srpski mediji: "Opljačkani smo! Sramne sudije odlučile ko će biti prvak svijeta"

Midhat Šljivak

Košarkaši Srbije poraženi su u finalu Svjetskog prvenstva od Njemačke rezultatom 83:77. Velika većina medija u Srbiji smatra da je njihova selekcija pokradena od strane sudija.

Košarkaši Srbije nisu uspjeli doći do trećeg naslova prvaka svijeta. Orlovi su u finalu poraženi od Njemačke 83:77 i moraju se zadovoljiti srebrom.

Međutim, veliki broj srpskih medija smatra kako su sudije poprilično zaslužne što se Orlovi iz Manile ne vraćaju sa zlatom. Dosta je onih koji smatraju da je Srbija opljačkana.

"Srbija bez zlata na Mundobasketu: Njemačka uz pomoć sudija savladala Orlove u velikom finalu", naslov je Telegrafa.

Oglasi

Kurir je također veoma žestok u svom naslovu. Za njih je ovo brutalna pljačka.

"Srbija brutalno opljačkana u finalu Mundobasketa! Heroji, ponosni smo na vas! Sramne sudije odlučile ko će biti prvak svijeta", naslov je ovog portala.

"Vi ste naši heroji! Hrabra Srbija pala u paklu Manile, Nijemci i sudije su bili prejaki, ali ovi Orlovi zaslužuju naklon do poda", naslov je Blica.

RTS je bio umjeren u naslovu: "Njemačka je novi šampion svijeta u košarci, Srbija mora da se zadovolji srebrom", naslov je na portalu ove TV kuće.

Oglasi

HotSport je također umjeren u naslovu. Za njih su košarkaši već šampioni.

"Njemačka je košarkaški prvak planete. Napad zakazao u nastavku, novo srebro za Orlove".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sve u svemu mora se reći da su obje selekcije zaslužile zlato. Međutim, šampion može biti samo jedan, a to je u ovom trenutku reprezentacija Njemačke.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Nisu opljackani zasluzena pobeda nemacke sve je opet islo na jednu loptu kod rezultata 78 75 umesto forsiranja trojke za izjednacenje imali su priliku i mogli su komotno 2 ubacit i bilo bi 78 77 40 sekundi do kraja. Sve u svemu srebro je ok nemacka je jaca bila a za vas srbomrzce i dalje dudlanje vi necete ni za 100 godina srebra osvojit
0 6
Koljaccetnika
Ko gubi ima pravo da se ljuti nego imal zurke u Banja Luci hocel biti hapsenja visokog predstavnika?? ??? svabe naguzile cetnike onako evropski! Deutschland ❤️
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi