Odlazi u Premier ligu

Potvrđena prodaja velike nade evropskog nogometa, to je najveći transfer u historiji Hajduka!

Edmir Škorić

Najveći eksponat Hajduka, talentovani Luka Vušković, potpisat će vrlo brzo ugovor sa slavnim klubom iz Londona.

Mladi hrvatski reprezentativac i stoper Hajduka već neko vrijeme je na radaru evropskih velikana, a ugledni novinar Fabrizio Romano uvjerava s famoznim "Here we go" da je sve gotovo da i je nogometaš na korak od potpisa za Tottenham .

Iako ga traži još pet vrhunskih klubova, Vušković navodno želi samo u Tottenham. Lični uslovi su dogovoreni i klubovi upravo završavaju papirologiju prije nego transfer bude potvrđen.

Ranije su ponude na Poljud slali PSG i Manchester City, ali 16-godišnjak je odlučio da krene put Londona.

Prošle je sezone nakon 16. rođendana gurnut u vatru i pokazao je da se može nositi s nekad i dvostruko starijim protivnicima. No, pokazao je i kako je još uvijek 16-godišnjak koji igra na zahtjevnoj i odgovornoj poziciji gdje se greške najviše potenciraju.

Očekuje se da Vušković Hajduku donese najmanje 10 miliona eura, bonuse i postotak od sljedećeg transfera, a u Splitu prodaju mladog defanzivca nazivaju "poslom iz snova".

Vjeruje se da će Vušković da ostane u Hajduku barem do zime, a da onda bude posuđen nekom od klubova izvan Engleske dok ne napuni 18 godina.

Najvatreniji navijači Hajduka nadaju se da bi Vuškovićeva prodaja Tottenhamu donekle mogla "pogurati" dolazak Ivana Perišića u Split upravo iz redova Spursa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer Vuškovića u Tottenham ujedno bi mogao biti najveći u historiji Hajduka, koji je trenutno lider u HNL-u sa 15 bodova nakon šest odigranih kola.

Do sada je najveći transfer iznosio onaj Nikole Vlašića koji je 2017. u Everton prešao za 10,8 miliona eura, dok je za 7 miliona eura Blackburnu 2009. Nikola Kalinić prodan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.