Rožman i Ibričić

Šta će biti sa Šerbečićem i Jelićem Baltom?

Ibričić će sutra obraća javnosti, na Koševu su bili aktivni u prelaznom roku

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Prelazni rok u Premijer ligi naše zemlje je završen.

Moguće je još samo angažovanje fudbalera koji su prije kraja prelaznog roka imali slobodne papire.

Tim povodom sutra je zakazana i press konferencija FK Sarajevo, što su i potvrdili iz kluba sa Koševa.

Medijima će se obratiti sportski direktor Senijad Ibričić, bivši reprezentativac naše zemlje i to sa početkom u 13 sati.

Na Koševu su mnogo radili i po dolasku trenera Simona Rožmana te samog Ibričića koji je ovaj posao obavljao i u slovenskom NK Domžale, a iza sebe ima bogatu igračku karijeru, te sigurno brojne kontakte u svijetu nogometa.

Između ostalih stigao je na posudbu bh. internacionalac Ajdin Hasić iz Bešiktaša koji je i najzvučnije ime, te Ibričiću i rukovodstvu Sarajevu pripadaju sve pohvale što su uspjeli Hasića nagovoriti na dolazak u Premijer ligu. I ranije se Hasić povezivao sa bordo klubom, no nije to bilo moguće izvesti.

Uzvratio im je sa dva pogotka protiv GOŠK-a i od njega su velika očekivanja. Obeštećenje je plaćeno za Miomira Đuričkovića i Edina Julardžiju, pa je na njima da to i opravdaju.

Završen je i posao sa Nemanjom Anđušićem koji je prije par dana raskinuo ugovor sa FK Velež. Na Koševu su brzo reagovali i pokazali su da su u ovom trenutku financijski itekako moćni.

Brzo su riješili sve i Anđušić bi sutra trebao obaviti ljekarske preglede te potpisati ugovor.

Kada su odlasci u pitanju, Ivan Ikić je prije par dana raskinuo ugovor, ali pitanje je šta će biti sa Besimom Šerbečićem i Ivanom Jelićem Baltom.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj dvojac nije pristao na raskid ugovor, a istovremeno stručni štab ne računa na njihove usluge. Imaju kvalitetne ugovore i pitanje je kako će sve biti riješeno, ali i to će sigurno razjasniti u svom obraćanju Ibričić.

Samir Zeljković je ostao u timu i on je bio u konkurenciji za protekle utakmice, no nije dobijao šansu nakon meča sa Tuzlom City, kada su se i pojavile informacije da je nekoliko nogometaša otpisano.

Šef struke Simon Rožman već ranije je najavio na jednoj od press konferencija da će Ibričić biti taj koji će govoriti o igračima koji su otpisani, ali i onima koji su dovedeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Koševa su to ispoštovali sutrašnjom press konferencijom i svakako da je dobro što svoje najave poštuju, prije svega zbog armije navijača koja svakako zaslužuje transparentan rad, kao i to zvanične informacije o statusu nogometaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.