Anđušić jučer raskinuo s Veležom, a već ima novi klub? Dolazi da se bori za titulu!

Anđušić jučer raskinuo s Veležom, a već ima novi klub? Dolazi da se bori za titulu! · Saznajemo

Edmir Škorić

Pomalo neočekivano je FK Velež objavio raskid ugovora sa Nemanjom Anđušićem, koji je dobio slobodne papire i mogao je da potraži novi klub. Prema saznanjima portala SportSport.ba, brzo ga je pronašao i ostat će u Premijer ligi BiH.

Novi trener Mostaraca Dejan Klafurić je po dolasku u Velež odlučio da otpiše pojedine igrače, a u njegovim planovima nije bio niti Anđušić, iako je skoro redovno igrao kod prethodnih trenera Veleža.

Nakon 102 utakmice i 22 data gola uz 12 asistencija, te osvojenog Kupa BiH, Anđušić je morao da napusti Rođene s kojima je proveo tri lijepe godine.

Osim Veleža, tokom karijere nastupao je za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost, Trabzonspor i Balikesirspor.

S obzirom na kvalitet koji posjeduje bilo je jasno da neće dugo tražiti novi klub. SportSport.ba saznaje da je na korak od potpisa za FK Sarajevo i da će se vratiti na Koševo.

Oglasi

Prema saznanjima našeg portala, obavljeni su razgovori između igrača i predstavnika Sarajeva i on će, u slučaju da ne bude nepredviđenih problema, potpisati ugovor sa bordo timom, s kojim će se boriti za titulu.

26-godišnji ofanzivac ima pet nastupa u dresu U21 reprezentacije BiH. U Sarajevu želi još jednu titulu, budući da je bio član generacije koja je u sezoni 2014/15 bila prvak države. Osim toga, kao junior je osvajao državnstvo prvenstvo sa Sarajevom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako Sarajevo ima veliki broj kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, nema sumnje da će Anđušić dobiti prostor za igru i da će biti od velike pomoći timu kojeg s klupe predvodi Simon Rožman.

Sarajevo je sa 10 bodova nakon pet odigranih utakmica trenutno lider Premijer lige, a nakon što se okonča reprezentativna pauza ugostit će Zrinjski u derbiju sedmog kola. Taj se meč igra naredne subote.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hellas
Sarajevo ce se prosetat kroz ligu. Ko Zrinjski prosle godine.
1 8
SonPen1946
VI STE NASA FILIJALA PLODJENI LEALEEEE
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi