Jelić Balta je bio u planu za Tuzlu, ali kršenje discipline mu je presudilo

Iskusni Hrvat više nije u planovima stručnog štaba

Jelić Balta je bio u planu za Tuzlu, ali kršenje discipline mu je presudilo

Samir Mlaćo

Nakon druge pobjede Simona Rožmana u isto toliko utakmica na klupi Sarajeva, na Koševu jučer blagi 'potres'.

Zvanične potvrde  kluba još nema, ali jasno da će biti odlazaka, što su u neslužbenim razgovorima potvrdili i pojedini nogometaši o kojima se od jučer mnogo priča.

Nezvanično, u planovima stručnog štaba više nisu Samir Zeljković, Borna Jelić Balta, Ivan Ikić, Besim Šerbečić i Kevin Viveros.

Mladi Tarik Kapetanović bi mogao na posudbu u FK Sloboda, odakle je i stigao tek nedavno. Teško je očekivati da će se Kapetanović naigrati pored Durakovića i Radovića, a minutaža mu je itekako potrebna.

Problem za FK Sarajevo predstavlja to što svi navedeni imaju važeće ugovore, pa u slučaju raskida će sigurno sve fino naplatiti.

Oglasi

Navijačima Sarajeva posebno je zanimljivo to što u kadru sa meč sa Tuzlom City nije bilo Ivane Borne Jelića Balte.

Balta je potpisao ugovor na ljeto do 2025.godine, upisao nastupe u dva evropska meča, ali i 90 minuta protiv Posušja.

Kako saznajemo, bio je planiran i za početni sastav u Tuzli, no u subotu se nije pojavio na treningu. Radi se o grubom kršenju discipline, što na Koševu nisu željeli da trpe.

Da je Jelića Baltu 'savladao' u petak noćni život u Sarajevu, kao što se uveliko priča, zvanično nije poznato, no svakako da će uskoro i to biti jasnije.

Oglasi

Novi trener bordo tima Simon Rožman jasno je na svom predstavljanju istakao da od igrača očekuje ozbiljan rad, ali sada je jasno da pojedini to nisu ozbiljno shvatili.

"Svi vjerujemo u naš cilj, cijeli grad, svi navijači. Imali smo obostrani interes, vidim jednu veliku priliku da napravimo prave stvari sa ozbiljnim radom i pobjedničkim mentalitetom kako bi u maju svi bili sretni. Naš posao nije samo lijepa priča. Od igrača ću zahtjevati maksimalan rad, maksimalnu disciplinu, te maksimalnu pripadnost našoj zajednici.

Ekipa je dobro posložena, ima tu kvalitete, razumijem trenutnu situaciju, jer kada izgubite dvije utakmice znam kakva je psihologija. Analizirao sam tri utakmice, tu je bio samo jedan poraz. Dečki nisu zaboravili igrati nogomet, jedva čekam da počnemo raditi i da na zadnjoj press konferenciji se svi veselimo", kazao je Rožman u svom obraćanju bh. javnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovenca pravi ispit čeka u ponedjeljak protiv uzdrmanog Veleža, a za vikend će na press konferenciji sigurno novinari imati šta da pitaju.

Navijači Sarajeva u ponedjeljak najavljuju veliku podršku i jasno je da će na Koševu sigurno biti više od 10.000 gledalaca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
I Viveros je kršio disciplinu hahahahahqNeodoljivo podsjećaju na Željkana dok je Mislimović bio Danas potpišeš iduće hefte raskid ugovora na štetu kluba pa je Željo tu gdje jeste...Ublehaši i peratori para
3 2
DOKTOR_GAZ_
Inace, MJERNA JEDINICA SPORTSKOG ZIVOTA je PENARANDA..cim je SLETIO, uslikan u SHISA BARU..ali hajde..povjerovat ce pojedini da je ROZMAN TRENER..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi