Ivan Ikić više nije igrač FK Sarajevo!

Potvrđeno iz kluba

Ivan Ikić više nije igrač FK Sarajevo! · Zvanično

E. Čaušević

FK Sarajevo potvrdio je danas da Ivan Ikić više nije igrač ovog kluba, te da su s njim postigli sporazumni raskid saradnje.

Čelni ljudi bordo kluba koriste reprezentativnu pauzu kako bi posložili stvari oko igračkog kadra, a te se pojedinim igračima zahvalili na saradnji.

Stanovnik Koševa više nije ni Ivan Ikić koji je danas potpisao sporazumni raskid saradnje sa Sarajevom.

Ikić je imao ugovor do ljeta 2024. godine, no nakon razgovora s čelnicima kluba odlučeno je da je najbolje da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Ovaj 23-godišnji napadač u Sarajevo je stigao na ljeto prošle godine iz Širokog Brijega, dok je drugi dio protekle sezone proveo u Turskoj gdje je nastupao na posudbi u Genclerbirligiju.

Oglasi

U novoj sezoni na tri utakmice upisao je tek 96 minuta čime sigurno nije bio zadovoljan, te je odlučio da napusti Koševo.

"Ivan Ikić i FK Sarajevo sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji koji je važio do 31. maja 2024. godine. FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje Ikiću na profesionalnosti i dobrim partijama koje je pružio u dresu naše ekipe, te mu želi svu sreću u nastavku karijere", saopštili su iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ikić je u dresu bordo kluba odigrao ukupno 21 utakmicu i uspio je zabiti pet golova.

Ponikao je u Osijeku, a u karijeri je nastupao još za Lučko, Međimurje, Široki Brijeg, Genclerbirligi i Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Vjerujmo Mirvicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti