Čileanski veznjak

Vidal morao napraviti vrlo težak izbor, adut mu je bila vrela južnoamerička krv

Eldar Ganibegović

Arturo Vidal polako ulazi u jesen karijere, no na vrhuncu je igrao u Evropi na najvećem nivou i dijelio svlačionicu s dosta velikih imena. Sada je morao birati između dva i nije mu bilo lako.

Jedno vrijeme dres Barcelone je nosio i čileanski veznjak Arturo Vidal, te je u tom klubu, između ostalih, igrao s Luisom Suarezom.

Dok je bio član Bayerna svlačionicu je dijelio s Robertom Lewandowskim, a sada je morao birati između njih dvojice.

U jednom prijenosu uživo na Twitchu Vidal je dobio zahtjev da odabere jednog od njih dvojice i nije mu bilo jednostavno.

"Suarez ili Lewandowski? Nemam pojma hoće li ikada biti boljeg napadača od njih. Poljak ima mnogo izvrsnih osobina, ali lično više volim Urugvajca. Ima pamet, karakter i ludost kakvu imaju samo južnoamerički fudbaleri. To je ono što nedostaje Lewandowskom", rekao je Vidal.

Suarez je proveo šest godina u Barceloni. Za to vrijeme postigao je 195 golova, što ga čini trećim strijelcem kluba svih vremena.

Poljak je nakon boravka od nešto više od godinu dana zabio 35 golova, a ove sezone je na četiri utakmice postigao dva gola.

Što se Artura Vidala tiče, pred njim je težak period oporavka od povrede i pitanje je hoće li više igrati fudbal, odnosno da li će završiti karijeru.

Utakmica južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Čilea i Kolumbije je okončana 0:0, ali povreda Artura Vidala je ono o čemu se najviše priča.

Vidal se prvo povrijedio još na zagrijavanju, ali nije imao namjeru odustati de se našao u startnoj postavi popularnih Crvenih.

Trenutno dostupne informacije ukazuju na povrede koljena i meniskusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti