Tužan kraj za poznatog veznjaka: Odvezen na nosilima, tužna lica oko njega, suze teku kao rijeka...

Teška povreda

Tužan kraj za poznatog veznjaka: Odvezen na nosilima, tužna lica oko njega, suze teku kao rijeka...

Admin Čaušević

Čini se da se karijera sjajnog fudbalera koji je obilježio jednu euro na evropskoj fudbalskoj sceni privodi kraju i to na najbolniji mogući način. Za reprezentaciju je uvijek igrao, nikad nije znao reći ne i pored brojenih skandala, a na kraju je reprezentativna utakmica bila i kobna. 

Utakmica južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Čilea i Kolumbije je okončana 0:0, ali povreda Artura Vidala je ono o čemu se najviše priča.

Situacija sa 36-godišnjim veznjakom je i više nego ozbiljna i vrlo lako bi se moglo desiti da svjetski poznati fudbaler više ne zaigra fudbal.

Vidal se prvo povrijedio još na zagrijavanju, ali nije imao namjeru odustati de se našao u startnoj postavi popularnih Crvenih. 

Kada je počela utakmica do novog "stopa" stiglo je u 30. minuti, ovaj put problem je bio s mišićem, dok je fatalna bila 72. minuta. 

Oglasi

Informacije govore da je Vidal povrijedio koljeno i to ozbiljno, a na njegovom licu su se mogle vidjeti i suze. 

Koliko je zapravo situacija ozbiljna najbolje govori činjenica da je iznesen na nosilima, a smrtknuta i tužna lica slute na ono najgore. 

Kada je prilazio ambulantnim kolima Vidal nije imao snage ni da progovori, razočaran i utučen zbog povrede, ali i onog što bi moglo uslijediti. 

Čileanac je do sada napravio nekoliko skandala u reprezentaciji, bio je i suspendovan i izbačen zbog nediscipline, međutim uvijek bi se rado odazvao novom pozivu. 

S ozbirom na ozbiljnost povrede, sumnja se na oštećenje meniskusa i pucanje ligamenata, teško je vjerovati da će King Arturo više ikada obući dres La Roje. 

Vidal je trenutno igrač Flamenga, a u Evropi je igrao za velikane kao što su Juventus, Bayen, Barcelone i Inter. Bez sumnje se radi o jednom od najboljih veznjaka svoje generacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi