FS Poljske i Lewandowski u ozbiljnom sukobu, a sada je problem i ko je platio večeru

Nevjerovatna situacija u Poljskoj

FS Poljske i Lewandowski u ozbiljnom sukobu, a sada je problem i ko je platio večeru

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski apsolutna je legenda poljske reprezentacije. Prije dva dana je donio nova tri boda Poljacima u kvalifikacijama za EURO, ali je u otvorenom sukobu s čelnicima Fudbalskog saveza Poljske.

Još nakon što se Poljska vratila sa Svjetskog prvenstva iz Katara gdje je nastup završila u osmini finala, nastali su ogromni problemi.

Naime, igračima nisu isplaćene obećane premije, a jedan od igrača koji se najviše istakao je kapiten i najbolji strijelac, Robert Lewandowski.

Uslijedio je rastanak sa selektorom Czeslawom Michniewiczem kojeg je naslijedio Fernando Santos, porazi od Češke i Moldavije, te blijedo izdanje protiv Farskih Otoka.

Dan prije utakmice u Tirani protiv Albanije, u poljskim medijima pojavile su se nove informacije o sukobu između Roberta Lewandowskog i članova PZPN-a.

Kako prenosi portal Meczyki.pl , između saveza i Roberta Lewandowskog frcaju iskre. PZPN je ovih dana proširio glasinu da kapiten reprezentacije nije platio reprezentaciji večeru tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Oglasi

"Čuo sam glasine. Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dan nakon utakmice protiv Meksika. Robert Lewandowski poziva predstavnike Poljske na večeru u poznati restoran Nusr-et. Njegovi PR menadžeri tvrde da kapiten stvara atmosferu, uostalom, pozvao je ekipu na odreske koje je solio slavni ili ozloglašeni Salt Bae. Pojavile su se fotografije, atmosfera je bila odlična, narativ je krenuo u svijet, a konačno je stigao i račun za Poljski nogometni savez. Pretpostavljam da je malo otmjeno, zar ne?, rekao je Piotr Wolosik, sportski novinar. 

Situaciju je komentarisao i menadžer Lewandowskog, koji je poručio:

"I ja sam čuo glasinu da FS Poljske širi takve gluposti da napada Roberta, uoči najvažnije kvalifikacijske utakmice. Kakva slučajnost. Kao što je često slučaj s glasinama, one često nemaju puno veze s istinom. Činjenica je da je Robert privatno platio večeru, a od FS Poljske nikada nije očekivao niti dobio naknadu. Laž je i insinuacija da je Robert za to izdao račun FS Poljske", rekao je u intervjuu za Meczyki.pl.

Zaista je nevjerovatno da se o ovome raspravlja dan prije jedne od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama.

Podsjetimo, sutra od 20:45 reprezentacija Poljske igra u Tirani protiv Albanije i tek je blagi favorit protiv ove balkanske selekcije koja ima svoje računice kada je u pitanju plasman na EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi