Arturo Vidal: "Dao sam gol, kasnije je taj golman pao u depresiju i ubio se"

Čileanac izazvao negativne komentare

Arturo Vidal: "Dao sam gol, kasnije je taj golman pao u depresiju i ubio se"

Eldar Ganibegović

Čileanski veznjak Arturo Vidal izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama nakon što se pogrešno izrazio i ispričao detalje o svom prvom golu za Bayer Leverkusen, a vezane za pokojnog golmana Roberta Enkea.

Arturo Vidal od prošle godine daleko je od evropskog fudbala. Iz Intera je otišao u Flamengo, a ovog ljeta potpisao je za Athletico Paranaense.

Osim što je u jesen karijere odlučio da ode u Južnu Ameriku odakle je i porijeklom, okrenuo se i igranju igrica, te je aktivan na platformi Twitch.

Godine 2007. Vidal je iz Colo Cola stigao u Bayer Leverkusen i bio je to njegov prvi klub u Evropi. Upravo je na pomenutoj platformi uživo prokomentarisao svoj prvi gol u dresu Apotekara.

Vidal je spomenuo i činjenicu da se golman kojem je dao gol kasnije ubio. Mnogi su povezali te dvije stvari i smatrali da se Čileanac sprdao s tim.

"To je bio moj prvi gol u Evropi za Leverkusen. Taj golman je kasnije pao u depresiju i izvršio samoubistvo", rekao je Vidal.

Oglasi

U pitanju je golman Robert Enke, koji se ubio 2009. godine. Branio je tada za Hannover koji mu je bio i posljednji tim u karijeri, nakon što je igrao za Carl Zeiss Jenu, Borussiju Monchengladbach, Benficu, Barcelonu, Tenerife i Fenerbahče. 

Nekoliko sati nakon pomenutog događaja, Arturo Vidal je ponovo uživo i napao novinare što su to prenijeli na pogrešan način.

"Svim nestašnim novinarima: vidjeli ste na ovom videu da sam sve rekao u dobroj namjeri, nema ništa loše. Ni ja se tome nisam smejao, nikad ne bih. Ispričao sam anegdotu, nikad se ne bih smijao nečemu takvom", rekao je Vidal.

Čileanac tvrdi kako nije povezao te dvije stvari, nego je samo spomenuo da se kasnije ubio golman kojem je postigao prvi pogodak u dresu Apotekara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi