Tužna izjava bespomoćnog Lewandowskog, selektoru se trese stolica nakon tiranske blamaže!

Poljska u vrlo lošem stanju

Tužna izjava bespomoćnog Lewandowskog, selektoru se trese stolica nakon tiranske blamaže!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Poljske mogla bi vrlo lako ostati bez direktnog plasmana na EURO u Njemačkoj. Nakon sinoćnjeg poraza u Tirani jako pesimistične izjave su dali kapiten i selektor ove selekcije.

U okviru 6. kola kvalifikacija za EURO sinoć je Albanija s 2:0 u Tirani savladala Poljsku i tako joj značajno smanjila šanse za direktan plasman na EURO.

Asani je doveo Albaniju u vodstvo 37. minuti, a konačan rezultat postavio je Daku u 62. minuti odmah nakon što je ušao u igru.

Nakon po pet odigranih utakmica (Češka ima utakmicu manje), Albanija je prva na tabeli s 10 poena, Češka i Moldavija imaju po osam, dok Poljska ima šest i teško da će do kraja preskočiti Albaniju i Češku.

Tri dana prije utakmice s Albanijom na jedvite jade je Poljska s 2:0 kasnim golovima Lewandowskog savladala Farske Otoke na svom terenu, a upravo se sada oglasio napadač Barcelone.

"Ne mogu da razumijem, osjećam se bespomoćno. Imali smo problema od početka kvalifikacija, priznao je poljski golgeter, pa dodao:

Oglasi

"Pitam se šta se dogodilo s timom koji je, sa skoro istom postavom, igrao mnogo bolje. Znam da imamo potencijal da igramo bolje i pobijedimo."

U međuvremenu, mnogi se pitaju kakav je stav selektora Fernanda Santosa, koji je početkom godine stigao na selektorsku klupu.

"Da li dajem ostavku? Ne danas, ne sutra. Ovo morate pitati predsjednika. Ako predsjednik više ne bude želio mene za trenera, razgovarat će sa mnom i naći ćemo rješenje."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje da vidimo šta će biti do kraja kvalifikacija s Poljskom. Zaista bi bilo veliko iznenađenje da reprezentacija koja je igrala osminu finala Svjetskog prvenstva ne uspije da se direktno plasira na EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi