Duel starih rivala

U Kaknju se igra komšijski derbi, Robijaši mnogima zadali domaću zadaću

Edmir Škorić

U Kaknju se danas od 16 sati igra prvoligaški klasik između Rudara i Čelika, dva komšijska tima čiji mečevi će kao nekada ponovo privlačiti veliku pozornost.

Rudar i Čelik igraju meč 6. kola Prve lige Federacije BiH, a tribine očekivano dobro ispunjene.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogu da uživaju, a spektaklu su uveliko doprinijeli navijači koji su doputovali iz Zenice.

Robijaši ponovo na visini zadatka. Pokazali su posljednjih godina koliko žive za Čelik i koliko vole svoj klub, pa su ga od najnižeg ranga vodili do drugog ranga bh. nogometa, a nadaju se da će uskoro dočekati da ponovo gledaju utakmce Premijer lige.

Posljednji prvenstveni meč Rudar i Čelik odigrali su u aprilu 2001. godine, a veliko je interesovanje za subotnji meč.

Nakon nepunih pola sata igre rezultat je 1:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju iz Zenice, najbolje se snalazi Ahmed Hasanović u 15. minuti i s pet metara pogađa mrežu Čelika.

Samo osam minuta kasnije Čelik je izjednačio. Karalić je sjajno prošao po strani i ubacio, a Žuna pogađa za poravnanje rezultata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu danas dijeli sudijska trojka iz Sarajeva na čelu sa Denijem Čatibovićem, iako je Čelik ranije zatražio njihovo izuzeće.

Ovo je jedna od šest utakmica koje su počele u 16 sati. Tomislav je ugostio Gornji Rahić, Jedinstvo Zvijezdu, Budućnost Gradinu, Bratstvo Goražde, a Simm Bau ekipu Radnika. Kasnije se sastaju Sloboda i Stupčanica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.