Čelik pred meč u Kaknju uputio jasan zahtjev Komisiji za suce i suđenje

Sudije iz Sarajeva ne žele vidjeti u komšijskom derbiju

Čelik pred meč u Kaknju uputio jasan zahtjev Komisiji za suce i suđenje

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

NK Čelik u subotu će u goste kakanjskom Rudaru u okviru šestog kola Prve lige FBiH.

Zeničani su zatražili izuzeće određenih službenih lica za ovaj meč, te navode da su sve uputili na adresu Komisije za suce i suđenje NS FBiH.

Prema trenutno planu, meč u Kaknju će suditi Deni Ćatibović iz Sarajeva, te Mirza Tičić i Edis Trklja, svi iz Sarajeva.

Četvrti sudija je Drago Tabak iz Tomislavgrada.

"Ovim putem obavještavamo javnost da smo, u cilju zaštite imena i integriteta NK Čelik Zenica, ali i nogometa kao sporta, od nadležnih komisija Nogometnog saveza FBiH zatražili izuzeće određenih službenih lica za predstojeću gostujuću utakmicu koju naš klub igra u subotu, 16.09.2023. protiv FK Rudar Kakanj.

Naime, kako bismo izbjegli novčane kazne za naš klub u slučaju detaljnog izvještavanja o imenima službenih lica i o razlozima njihovog izuzeća, obavještavamo javnost da smo sve neophodne detalje uputili na adresu Komisije za suce i suđenje NSFBiH.

Oglasi

Ovim putem naglašavamo da ni u kom slučaju ne želimo da naš klub bude dio zakulisnih igara. Otvoreno zagovaramo pošteno suđenje za sve klubove s ciljem da o sportskim rezultatima odlučuju samo igrači i struka, a nikako sudije i službenih lica, te ovim putem otvoreno pozivamo Nogometni savez FBiH da poduzme sve predostrožne mjere da spriječi lakrdiju u subotu, ali i na svim budućim utakmicama na svim terenima u državi!", stoji u saopštenju NK Čelik.

Zeničani su jučer igrali meč Kupa FBiH protiv FK Budućnost, a pravdu je dijelio upravo 'sporni' Ćatibović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Našao se na meti navijača Čelika koji su smatrali da je oštetio njihovu momčad u par navrata, a navodno je 'vruće' bilo i poslije meča.

Meč u Kaknju igra se u subotu od 16:00 sati, a očekuje se ispunjen stadion.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690451104
Koja komedija od saveza da smrad od sudije sudi 2 tekme zaredom istoj ekipi....ako ga ne sklone nakon jucerasnje tekme gdje je tvrdio da ce celiku jos gore suditi u kaknju,ovu ligu treba ugasiti.
2 0
Delegat
Aaaa nije bolest sve sto boli a jos sami odredite ko vam odgovara da sudi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti