Čehajić: Navijači da ispune stadion, a mi ćemo se odužiti pobjedom

Rudar dočekuje Čelik u subotu

Čehajić: Navijači da ispune stadion, a mi ćemo se odužiti pobjedom

S. Mlaćo

Pred nogometašima kakanjskog Rudara u subotu je novi ispit.

U okviru 6. kola Prve lige FBiH Kakanjci će ugostiti zenički Čelik i sigurno sve učiniti da dođu do tri boda.

Nisu na nivou na startu sezone, no vjeruju da će kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolji i bolji.

"Nismo najbolje startali, nismo ostvarili ono što smo planirali, međutim ekipa je igrala kvalitetno utakmice, a u nekim utakmica stvarno nismo imali ni sreće. Primali smo golove u zadnjim momentima utakmica i gubili bodove. Svi znamo da sve ekipe imaju barem jednu blagu krizu sa rezultatima u toku sezone, i ja smatram da je nas snašao taj period u početku sezone, i da ćemo već u subotu krenuti sa pobjedom i boljim rezultatima, što stvarno zaslužujemo po prikazanoj igri", rekao je član FK Rudar Kakanj Belmin Čehajić za SportSport.ba.

Raduje se duelu sa Čelikom, ali respektuje Zeničane.

🎁 OSVOJI ULAZNICE ZA DERBI‼️👇👇 📢 Poklanjamo pet puta po dvije ulaznice za veliki komšijski derbi‼️ Sve što je potrebno...

Posted by FK Rudar Kakanj on Thursday, September 14, 2023
Oglasi

"Derbi sa Čelikom je utakmica koja je najbolja za izlazak iz krize. Čelik je velikan bh. fudbala i sigurno da zaslužuje svaki respekt. Međutim, smatram da smo trenutno kvalitetnija i iskusnija ekipa i da to trebamo pokazati u subotu na terenu, te se nadam na kraju pobjedi".

Stabilizacija klub prvi je cilj novog rukovodstva FK Rudar Kakanj na čelu sa ambicioznim predsjednikom Alemom Škuljom.

"U klubu pušu stvarno pozitivni vjetrovi, od kako je novi predsjednik tu. Stvarno je ambiciozan i pun elana, trudi se da sve obaveze prema nama budu izmirene na vrijeme, organizacijski daje sve kako bi bilo sve na vrhunskom nivou. Sve što radi radi transparentno je i za dobrobit kluba. Mislim da uz jos malo bolju podršku kakanjskih privrednika i ljudi koji vole klub, da bi klub stvarno funkcionisao na jednom zavidnom nivou, naravno govorim u skladu sa ovom ligom.

Svi igrači su zadovoljni i vidimo koliko se promjenilo na bolje njegovim dolaskom i mislim da je pravi trenutak da se odužimo i njemu i našim vjernim navijačima, koje pozivam da u subotu ispune stadion, a mi ćemo se odužiti bespoštednom borbom na terenu i ako Bog da pobjedom", dodao je Čehajić.

Meč u Kaknju igra se sutra od 16:00 sati.

Pravdu će dijeliti sudijska trojka iz Sarajeva na čelu sa Denijem Čatibovićem, iako je Čelik ranije zatražio njihovo izuzeće.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednji prvenstveni meč Rudar i Čelik odigrali su u aprilu 2001. godine, a veliko je interesovanje za subotnji meč.

Cijena ulaznica je 5 KM.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
evo nas tu smooo, vilice se kriveee
0 0
Convict
Stanica Puna crveno crna Celik se sprema na daleki put..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi